Bijgewerkt: 25 september 2023

Verdachte van vier incidenten in Amstelveen aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
09-04-2016

Vrijdag 8 april 2016 is door een arrestatieteam een verdachte aangehouden voor vier incidenten in Amstelveen. Op woensdagavond 6 april werd Amstelveen opgeschrikt door een reeks gewelddadige incidenten, waaronder een beroving en een carjacking.

Op woensdag 6 april 2016 omstreeks 19.25 uur is een bewoner van de Meander met extreem veel geweld beroofd. Het slachtoffer werd vele malen geslagen op onder andere zijn hoofd met een ijzeren voorwerp. Het slachtoffer werd naar de grond gewerkt en daar meerdere malen geschopt en in het gezicht getrapt. Het slachtoffer is buiten bewustzijn geraakt en met zwaar letsel opgenomen in een ziekenhuis. Die avond vonden er nog drie geweldsincidenten plaats in Amstelveen.Direct na dit incident werd een opsporingsonderzoek opgestart. Getuigen werden gehoord en camerabeelden bekeken. Al snel had het onderzoeksteam een sterk vermoeden van de identiteit van de dader. Verder onderzoek bevestigde dit vermoeden. Op vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur heeft het arrestatieteam de verdachte aangehouden, toen hij een supermarkt uit liep aan het Scheldeplein.

De politie is nog op zoek naar een auto die woensdagavond op de Dignahoeve werd geroofd. Het gaat om een rode Daihatsu Cuore met het kenteken RF-GF-36. Ziet u deze auto rijden, ergens staan, of hebt u meer informatie over de incidenten van woensdagavond, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Als u de auto aantreft, raakt u deze alstublieft niet aan, mogelijk bevat het voertuig nog sporen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.