Bijgewerkt: 19 april 2024

Verdachte van steekincident in Uithoorn blijft langer vast

Nieuws -> Politie

Bron: OM parket Amsterdam
24-07-2015

De man die ervan wordt verdacht op 21 juli 2015 in Uithoorn een politieagent te hebben gestoken, zit voor tenminste 14 dagen langer vast. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 20-jarige man uit Uithoorn van poging doodslag op de politieman. De agent was dinsdagavond 21 juli samen met een collega naar aanleiding van een melding naar De Gasperiflat in Uithoorn gegaan. In een woning in de flat zou de agent zijn gestoken door de bewoner, de 20-jarige verdachte. De bewoner werd vervolgens door de politie neergeschoten.Zowel de politieman als de bewoner van de flat werden gewond naar het ziekenhuis overgebracht. De agent is na behandeling van een steekwond uit het ziekenhuis ontslagen. De 20-jarige verdachte is geopereerd en ligt in het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen.

De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld, zoals gebruikelijk is als een politiefunctionaris zijn, of haar vuurwapen gebruikt heeft met letsel, of de dood tot gevolg. De Rijksrecherche stuurt het proces verbaal na afronding van het onderzoek naar het OM, dat een beslissing neemt over de rechtmatigheid van het geweld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.