Bijgewerkt: 26 september 2023

Verdachte van fietsroof op het Kazernepad is aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
18-09-2023

Gisteravond 17 september 2023 rond 20:55 uur, heeft er weer een diefstal plaatsgevonden op het Kazernepad (Zwarte pad), ter hoogte van de Molenweg in Amstelveen. Net als de dag ervoor, kwamen er twee jongens op een bromfiets op het slachtoffer af. Een van hen had ook deze keer krukken bij zich – meldt het Politie Basisteam Amstelveen.

De bijrijder stapte af en vroeg aan het slachtoffer of hij een proefrit mocht maken op zijn fiets. Het slachtoffer wist al hoe laat het was en gaf zijn fiets mee uit angst. Hierna zijn de twee verdachten gevlucht op de gestolen Knaap fiets en de bromfiets waarmee zij aankwamen.

Foto Amstelveen
(Foto Politie Basisteam Amstelveen - 2023)

De Knaap fatbike dat door de politie werd opgespoord in Amsterdam. Zo een fiets kost in de winkel meer dan 2000 euro, dus het is de moeite waard om een GPS-tracker in te bouwen en als uw e-bike wordt gestolen, logt u eenvoudig in op uw verbonden smartphone app om deze op te sporen en kunt u de politie waarschuwen

De Knaap fatbike was voorzien van een GPS-tracker. De verzekering kon meekijken, waar de fiets zich bevond. De fiets was inmiddels in Amsterdam Zuid. In samenwerking met collega’s van het hele district Zuid, hebben wij de fiets gevonden en één van de verdachte aangehouden. De Knaap fiets is meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek. Het slachtoffer zal later zijn fiets terugkrijgen.

Wij zijn nog op zoek naar de andere verdachte. Ben jij getuige geweest van dit incident of heb jij mogelijk één van de verdachte op beeld? Neem dan contact met ons op en vermeld daarbij het zaaknummer 2023211231. Wij willen het slachtoffer, de verzekering en de collega’s van andere bureaus @politie_zuid_buitenveldert en @politie_zuid_de_pijp bedanken voor de goede samenwerking. Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.