Bijgewerkt: 20 mei 2024

Verdachte van carjacking aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Kennemerland
21-01-2010

Een surveillerende motoragent zag dinsdagmiddag 19 januari 2010 rond 17.00 uur op de Dennenlaan in Zwanenburg een Audi A4 rijden met daarin vier donker getinte mannen. Toen de motoragent de bestuurder wilde controleren ging die er vandoor.

Er ontstond een achtervolging, die eindigde in de Jaap Edenstraat in Amsterdam. Daar klapte de auto op een boom en renden de vier inzittenden weg. De betrokken agenten raakten de verdachten kwijt maar even later kon op aanwijzing van enkele getuigen de bestuurder van de auto worden aangehouden.

Hij bleek een 22-jarige Amsterdammer. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten. De auto bleek maandagavond in Amstelveen te zijn afgenomen van de eigenaar bij een zogenaamde carjacking. Hierbij is de eigenaar bedreigd met een vuurwapen.

In de auto lag geen vuurwapen, wel vonden de agenten twee bivakmutsen. De auto en de bivakmutsen zijn in beslag genomen. De verdachte en het onderzoek zijn overgedragen aan de politie Amsterdam-Amstelland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.