Bijgewerkt: 20 mei 2024

Verdachte straatroof van smartphone aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
13-05-2011

De politie heeft woensdag 11 mei 2011 een 15-jarige jongen aangehouden voor een straatroof die enkele weken geleden werd gepleegd op de Burgemeester Roëllstraat in Amsterdam. Het slachtoffer werd daarbij met geweld beroofd van zijn smartphone.

Het slachtoffer zat in de tram berichten te versturen met zijn telefoon. Toen hij uitstapte en op een bankje bij de halte plaatsnam, werd hij beroofd. De verdachte ging er hardlopend vandoor, maar werd aan de hand van camerabeelden uit de tram herkend door een politieagent en later aangehouden. De jongen is geen onbekende van de politie. Het team, dat zich sinds februari naast woninginbraak ook richt op straatroof, heeft nu al zeven verdachten voor dit delict aangehouden.

Telefoneer bewust

De politie waarschuwt op straat bewust om te gaan met smartphones en andere waardevolle voorwerpen. Het komt meer dan eens voor dat mensen onoplettend aan het bellen zijn, bijvoorbeeld komend vanaf een station, waarbij ze worden gevolgd en vervolgens op een minder drukke plaats beroofd.

Beveiliging van een smartphone met een zogenaamde 'app'(gratis voor iPhone en iPad) zorgt ervoor, dat de telefoon na verlies of diefstal teruggevonden kan worden. Bewaar de gegevens van de telefoon goed. Na diefstal heeft de politie daarmee meer kans het toestel op te sporen. Voor Android smartphones hier is een app. Het is niet gratis, kost $ 0,99.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.