Bijgewerkt: 27 mei 2024

Verdachte steekpartij bij meerdere misdrijven betrokken

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
03-10-2007

De 16-jarige hoofdverdachte in de zaak van de doodgestoken avondwinkelier aan de Nieuwe Kalfjeslaan in Amstelveen wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een supermarkt in Zaandam en een kledingzaak in Amstelveen.

Rechercheurs van Bureau Opsporing van district Zuid, die onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam werken, hebben zeer sterke aanwijzingen dat de verdachte is betrokken bij tenminste twee andere overvallen. Het gaat om een gewapende overval op de Lidl supermarkt in Zaandam gepleegd op maandag 16 juli 2007 en een overval op een kledingzaak aan het Kostverlorenhof in Amstelveen gepleegd op dinsdag 7 augustus 2007.

Zaandam:

De Lidl supermarkt aan Spitsbergen in Zaandam werd op maandag 16 juli 2007 door een jongeman overvallen. De verdachte bedreigde een caissière met een vuurwapen en maakte daarna geld buit. Rechercheurs van Zaanstreek-Waterland stelden een nader onderzoek in waarbij de technische recherche tijdens het onderzoek materiaal aantrof dat leidt naar de 16-jarige, reeds aangehouden, verdachte. Of de verdachte alleen is geweest of hulp heeft gehad is onduidelijk.

De resultaten van dit onderzoek zijn door het rechercheteam van Bureau Opsporing van district Zuid overgenomen van het onderzoeksteam in Zaanstad.

Amstelveen:

Bij de overval van dinsdag 7 augustus 2007 aan het Kostverlorenhof bedreigde de overvaller de aanwezige eigenaresse met een mes. Hij bond haar vast met tape, doorzocht de zaak en maakte geld buit. De overvaller ging er vermoedelijk te voet vandoor. Het vastgetapete slachtoffer wist zichzelf te bevrijden en bij een andere winkelier alarm te slaan.

Tijdens het onderzoek in verband met de overval op de Nieuwe Kalfjeslaan werden bij de 16-jarige verdachte spullen aangetroffen die zijn te linken aan de overval aan het Kostverlorenhof.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.