Bijgewerkt: 8 december 2021

Verbouwing van het Dorpsplein begint

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-08-2010

De aan het begin van dit jaar aangekondigde aanpak van het Dorpsplein en de daarmee samenhangende werkzaamheden in het Oude Dorp starten - volgens plan - binnenkort.  Vooruitlopend op de herinrichting van het Dorpsplein wordt vanaf half september 2010 het wegdek van de Colijnweg vernieuwd. Vanaf half januari 2011 zijn het Dorpsplein en de rioleringswerkzaamheden aan de beurt.

Dorpsplein Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Het nieuwe Dorpsplein van Amstelveen volgens landschapsarchitect Annemieke Diekman


Afgelopen januari werd duidelijk, dat de voorkeur van mensen die wonen en werken in het Oude Dorp uit gaat naar een gelijkvloers Dorpsplein en tweerichtingsverkeer in het noordelijk deel van de Dorpsstraat. Daarna zijn de voorbereidingen voor de aanpak van het Oude Dorp gestart. De werkzaamheden voor de herinrichting van het plein gebeuren vanuit het oogpunt van efficiëncy in combinatie met de vervanging van de riolering en het vernieuwen van het wegdek van onder andere de Burgemeester Colijnweg.

Wethouder Ruimtelijke Ordening en Verkeer John Levie (BBA): “Ik ben blij, dat we na de nodige voorbereidingen, nu ook echt kunnen beginnen met het verfraaien van het Oude Dorp en in het bijzonder het Dorpsplein. De start en voortgang van de samenhangende werkzaamheden gebeuren in goed overleg met het Wijkplatform.

We willen het zo aanpakken, dat het Dorpsplein in ieder geval beschikbaar is voor belangrijke gebeurtenissen, zoals de Kerstzang, Koninginnedag en 4 en 5 mei.

Ook houdt de gemeente bij de planning van werkzaamheden aan riolering en wegdek rekening met het gebruik van het Dorpsplein bij feesten en dergelijke.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.