Bijgewerkt: 2 december 2021

Veiling van groepsaankoop zonnepanelen is uitgesteld

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-05-2013

De veiling van de groepsaankoop zonnepanelen in Noord-Holland; SamenZonneEnergie, is verplaatst van 21 mei naar 11 juni 2013. Het uitstel van de veiling heeft te maken met de onzekerheid omtrent de importheffingen.

Importheffingen

De Europese commissie heeft een onderzoek ingesteld naar de mogelijkheid om importheffingen op Chinese zonnepanelen in te stellen. Op 6 juni wordt een besluit genomen over deze eventuele heffingen die dan met terugwerkende kracht kunnen worden ingevoerd. Hierdoor zijn Nederlandse leveranciers momenteel terughoudend om inkooporders te plaatsen voor Chinese zonnepanelen.

Na het besluit op 6 juni hebben leveranciers weer duidelijkheid en zekerheid over de prijzen die zij voor Chinese zonnepanelen moeten betalen, waardoor ze weer scherpe biedingen kunnen doen in de veiling.

zonnecel Amstelveen
(Foto Dierentehuis Amstelveen - 2012)

Een zonnecelsysteem in aanbouw


Voordelig zonnepanelen aanschaffen

Ondanks de onzekerheden die op dit moment bestaan rondom de importheffingen, is de aanschaf van een zonnepanelensysteem in 2013 een goede investering. De kosten voor een zonnepanelensysteem zijn eenmalige kosten, die dit jaar door twee overheidsmaatregelen kunnen worden verlaagd.

Dit betreft de onlangs tijdelijk (t/m 28 februari 2014) ingevoerde Btw-verlaging op het installatiewerk (van 21% naar 6%, bij woningen ouder dan 2 jaar) en het laatste jaar waarin de Rijksoverheid subsidie voor zonnepanelen beschikbaar stelt. Deze subsidie kan oplopen tot maximaal 650 euro per zonnepanelensysteem.

Omdat de veiling is verplaatst naar 11 juni, hebben inwoners van Noord-Holland nog t/m 10 juni 2013 de tijd om zich gratis en vrijblijvend in te schrijven op www.SamenZonneEnergie.nl. Vanaf 17 juni wordt het aanbod naar alle deelnemers verstuurd, dat nog t/m 28 juli kan worden geaccepteerd. Indien de deelnemer het aanbod accepteert, wordt de levering en installatie van de zonnepanelen volledig verzorgd, inclusief alle bijkomende werkzaamheden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS