Bijgewerkt: 24 juli 2024

Veiling schilderijen van DionV voor Ride for the Roses

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Ride for the Roses
09-09-2015

Terwijl de fietsers van de Ride for the Roses zondagmiddag 6 september 2015 onder luid gejuich de veilinghallen van FloraHolland weer binnen kwamen rijden na hun tocht van 100, 50, of 25 kilometer, was DionV op het podium bezig met het maken van een kleurrijk vierluik. De creatieve live action painter stopt alle emoties die voortkomen uit de onderdrukking van nu in zijn kunst en speciaal voor de Ride for the Roses maakte hij ter plekke vier schilderijen.

Foto Amstelveen
(Foto Arjen Vos - 2015)

Ride-ambassadeur Frits Barend en Dirk Box, verslaggever van Radio Aalsmeer veilen de schilderijen van DionV. Burgemeester Jeroen Nobel treedt op als veilingmeester voor het schilderij van Clemens Briels tijdens de Kunstbeurs


Ride-ambassadeur Frits Barend en Dirk Box, die als presentator van Radio Aalsmeer voor eventjes achter de microfoon vandaan gehaald werd, mochten de vier delen veilen. Iedereen kon bieden voor minimaal € 400,- per deel. De aanwezige fietsers waren enthousiast over het werk van de jonge kunstenaar, al werd er niet fanatiek geboden.

Reden om de veiling nog een tijdje via de website www.ridefortheroses.nl  door te laten lopen. Om iedereen de werken van DionV van dichtbij te kunnen laten zien, hangen zijn Ride for the Roses-kunstwerken binnenkort in het gemeentehuis van Aalsmeer. Ieder deel moet minimaal € 400,- opbrengen, waarna de opbrengst naar de Ride for the Roses en dus KWF Kankerbestrijding gaat.

Afgelopen weekend werd de Kunstbeurs bij Galerie Sous-Terre gehouden, waarbij ook een veiling voor de Ride for the Roses liep. Galeriehouder Nol de Groot had geregeld dat kunstenaar Clemens Briels het kleurrijke schilderij ‘Sandakan Memories’ beschikbaar stelde. Er kwamen verschillende biedingen, maar uiteindelijk ging het kunstwerk voor € 5000 weg naar Marco van Zijverden die met de Dutch Flower Foundation het hoogste bod had.

Op 6 september 2015 vond de 18de editie van de Ride for the Roses plaats. Voor de tweede keer is Aalsmeer gastgemeente van dit bijzondere wielerevenement waarbij geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Start en finish waren in de bloemenveiling van FloraHolland. Met afstanden van 100, 50 en 25 km kon iedereen meedoen. Elke deelnemer kreeg aan de finish een roos die symbool staat voor een morgen voor iedereen. In Aalsmeer deden er zo’n 9000 fietsers mee die samen met sponsors € 854.000 ophaalden voor onderzoek naar huidkanker.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.