Bijgewerkt: 19 april 2024

Veilig zoeken met Google

Nieuws -> Internet

Bron: Amstelveenweb
26-06-2010

Sinds kort is het mogelijk via een beveiligde verbinding zoeken met Google. De zogenaamde SSL (Secure Sockets Layer) is een protocol, dat bijdraagt aan een veiliger internetcommunicatie voor diensten, zoals websurfen, e-mail, instant messaging (IM) en andere data overdrachten.

Wanneer u via SSL zoekt, worden uw zoekopdrachten en zoekverkeer automatisch versleuteld, zodat ze niet kunnen worden gelezen door een derde partij, zoals werkgevers, schooldirecteuren en internet service providers (ISP's) en dit geeft u een meer veilige gevoel op Internet.

Sleutel  Amstelveen
(Ontwerp Amstelveenweb.com - 2010)

Alleen Google heeft de sleutel


Adres

Het adres van de versleutelde verbinding is:  https://encrypted.google.com maar deze dienst wordt door Google aangeboden alleen om zoeken op het web en andere zoekopdrachten bijvoorbeeld met Google Images, of Google Maps zijn momenteel niet versleuteld.

Encryptie of decryptie?

In cryptografie, encryptie is het proces van transformatie van informatie (aangeduid als platte tekst) met behulp van een algoritme (de zogenaamde codeermachine), om deze onleesbaar maken voor iedereen, behalve die beschikken over speciale kennis, de sleutel.

Het resultaat van het proces is gecodeerde informatie (in de cryptografie, als cijfertekst genoemd). In veel contexten verwijst het woord encryptie ook impliciet naar het omgekeerde proces: de decodering (decryptie), om de gecodeerde gegevens weer leesbaar te maken.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.