Bijgewerkt: 18 mei 2024

Veilig knallen naar 2008

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
27-12-2007

In de laatste drie dagen van het oude jaar is de verkoop van consumentenvuurwerk weer in volle gang. Maar is het vuurwerk dat u afsteekt ook veilig? En steekt u het vuurwerk ook veilig af? In ieder geval moet u er op letten dat:

Het vuurwerk moet voorzien zijn van de aanduiding 'Bestemd voor particulier gebruik'. · Een vermelding of afbeelding is aangebracht van het soort vuurwerk, zodat duidelijk is welk effect het geeft tijdens het afsteken.

De naam, handelsnaam of het handelsmerk is vermeld, evenals de naam van de fabrikant, importeur of handelaar en de plaats van de vestiging.

Het artikelnummer en het productiejaar van het vuurwerk is vermeld.

Het is voorzien van een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing met zodanige aanwijzingen en waarschuwingen dat er geen letsel en schade kan ontstaan bij de gebruiker en omstanders.

Vuurwerk Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Vuurwerk op straat op 1 januari 2007


Wanneer wel? Afsteken van dit vuurwerk is alleen toegestaan op oudejaarsdag 31 december van 10 uur 's morgens tot nieuwjaarsdag 1 januari 2 uur 's nachts. Het afsteken van ander dan consumentenvuurwerk door particulieren is altijd verboden.

Mensen die de regels overtreden lopen het risico een proces-verbaal te krijgen. Voor jongeren tussen 12 en 18 jaar is er onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid voor een alternatieve strafafdoening via HALT.

Beperk overlast In het algemeen geldt natuurlijk dat u rekening houdt met anderen en met dieren, zodat overlast door vuurwerk zoveel mogelijk blijft beperkt. De politie wenst iedereen een goede en veilige jaarwisseling.

Vuurwerkbarometer

Volgens het OM tot en met week 51-2007 is er door opsporingsinstanties totaal 66.054 kg vuurwerk bij de Domeinen in opslag gegeven. Vorig jaar was dat in dezelfde periode 118.291 kilogram.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.