Bijgewerkt: 26 februari 2024

Veelbelovende oppositie-samenwerking

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
01-05-2006

Afgelopen week is een veelbelovende oppositie-samenwerking van GroenLinks, bbA, D66, ChristenUnie en Ouderen Combinatie Amstelveen van start gegaan. Als antwoord op de gevormde coalitievoorstellen van PvdA, VVD en CDA, formuleerden de vijf oppositiepartijen zes amendementen en een motie, opdat de politieke agenda voor de komende jaren inhoudelijker wordt ingevuld.

Ondanks dat de vijf partijen een inhoudelijke opening zochten, lieten de drie coalitiepartijen de kans liggen om in debat te gaan met de oppositiepartijen. De gedane voorstellen hadden betrekking op wonen, mobiliteit, sport, groen, jongeren, ondernemen alsmede op het instellen van prestatie-indicatoren.

De vijf partijen vertegenwoordigen samen 40 % van de gemeenteraad en hebben toenadering tot elkaar gezocht, met respect voor elkaars verschillen, uitgangspunten en eigen identiteit.


De vijf partijen hopen dat bij toekomstig te behandelen onderwerpen de drie Amstelveense coalitiepartijen op inhoudelijke gronden het debat durven aan te gaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.