Bijgewerkt: 19 april 2024

Veel schade door plofkraak in Ouderkerk aan de Amstel

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam
11-10-2019

In verband met opruimwerkzaamheden, naar aanleiding van de plofkraak in Ouderkerk aan de Amstel, waarbij veel schade is ontstaan, zal het centrum voor het grootste deel van dag zijn afgesloten. Ondernemers en bewoners kunnen zich op het gemeentehuis vervoegen voor meer informatie.

Bij een plofkraak van een geldautomaat aan de Dorpsstraat 34 op vrijdagochtend 11 oktober 2019 is veel schade ontstaan. Meerdere ramen in de omgeving en dakpannen sneuvelden. De vermoedelijke daders zijn gevlucht op een scooter. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken zich te melden. Rond 03.52 uur hoorden omwonenden een harde knal.De daders hadden het gemunt op een geldautomaat in de Dorpsstraat. Ze zijn daarna gevlucht op een scooter in de richting van de Burgemeester Stramanweg, vermoedelijk in de richting van Amsterdam Zuidoost. Een zoektocht o.a. met een politieheli heeft niet geleid tot de aanhouding van deze verdachten. De daders waren donker gekleed en droegen een helm. Eén helm was voorzien van een witte streep. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie is ter plaatse geweest voor eventuele achtergebleven explosieven.

Getuigenoproep. Heeft u informatie met betrekking tot deze plofkraak? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of maakt gebruik van het tipformulier, waarop men ook beeldmateriaal ter beschikking kan stellen van de politie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.