Bijgewerkt: 22 juli 2024

Veel milieudelicten in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: Lijst Höcker
12-09-2021

Van meerdere bronnen heeft Lijst Höcker vernomen dat geregeld milieudelicten gepleegd worden door het lozen van gevaarlijke afvalstoffen door klusbedrijven en bedrijven die groot onderhoud plegen. Amstelveen heeft te maken met grote renovaties, verbouwingen en restoraties.

Voor het afvoeren van gevaarlijke stoffen moet onder bepaalde voorwaarden betaald worden. Het schijnt dat daardoor juist ook milieudelicten ontstaan maar ook kost het kennelijk teveel moeite de gevaarlijke stoffen naar die plek te brengen waar het verder verwerkt kan worden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Jacqueline Höcker


Lijst Höcker zal in de commissie Algemeen Bestuur en Middelen op 14 september 2021 vragen stellen aan het college.

'Wij willen weten in hoeverre dit bekend is bij het college , wat gedaan wordt om die milieudelicten op te sporen, welke mate van handhaving er is en of er te weinig capaciteit is om te handhaven. Wij willen tevens percentage of cijfers hebben in hoeverre deze milieudelicten bekend zijn bij het college. Uiteindelijk betaalt de inwoner en dat vinden wij ernstig. De klachten komen voornamelijk uit de buurt waar groot onderhoud gepleegd wordt en waar illegale klusjes mensen hun werkzaamheden doen' – aldus Jacqueline Höcker.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.