Bijgewerkt: 30 november 2021

Veel gezelligheid op het slotfeest in Elsrijk

Nieuws -> Cardanus

Bron: Conchita Willems
13-09-2010

Vrolijke gezichten en volop zon zondagmiddag 12 september 2010 bij het wijkfeest in en om de Kruiskerk (rijksmonument sinds 2007) om te vieren, dat alle speeltuinen in de wijk zijn opgeknapt. Er was een ontspannen en gezellige sfeer met veel drukte. Groot en klein liepen heen en weer van activiteit naar optreden naar snoepwinkeltje op wielen naar poffertjeskraam.

Voor iedereen waren er met een gratis stempelkaart hartige en zoete taart, drankjes bij de bar en sandwiches te krijgen. In het snoepwinkeltje kon er zelf cupcakejes versierd worden, snoepzakjes gevuld worden of gegrabbeld. Ook waren er het springkussen, voetbalkooi en nog veel meer sportmateriaal voor de kinderen, die daar ruimschoots gebruik van maakten.

Slotfeest Elsrijk Amstelveen
(Foto Irma Vroegop - 2010)

Het slotfeest in Elsrijk werd goed bezocht


Bij schminkster Lydia van Happy Power stond een lange rij van meisjes, hoewel ook een enkele jongen prachtig beschilderd werd met een dolfijn. Marleen (5 jaar) in haar mooie rode jurk met stroken die ze van oma uit Afrika heeft gekregen, vindt het het allerleukste van het wijkfeest, dat ze geschminkt wordt. Logisch, schminkster Lydia beheerst deze kunst als geen ander: je kiest een wilde tijger, of een beeldschone prinses, of een enge heks en zij schminkt deze op je wang met huidvriendelijke schmink op waterbasis. De kinderen genieten!

De Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie Amstelveen (IVN) organiseerde voor de wat ouderen rondleidingen in het Kruiskerkpark, dat 62 jaar geleden door de bekende Chris Broerse ontworpen werd. Jeannette Schenk, Ida Oosterhof, Trudy du Chattel en Hanny van Oostendorp zijn de nieuwe gidsen van dit park. Zij studeerden in juni af bij de natuurgidsencursus van de IVN en weten alles over de grasvelden, het vlinderweitje met vijver, de eiken en het ongepolijst bosgebied hier.

Weet u, dat er 40 vogelsoorten en 20 soorten paddenstoelen voorkomen in het park? Bewoonster Stieneke Kruijer vertelt enthousiast: ‘Ik woon al ruim 26 jaar in deze wijk en bij de rondleiding kwam ik erachter, dat ik al die jaren nooit geweten heb van zoveel paddenstoelen hier.’’ Vanaf nu zijn haar ogen geopend voor de natuur in de wijk, aldus Stieneke. Dit is precies wat de IVN beoogt en waarom de vrijwillige gidsen meededen aan het wijkfeest: interesse wekken voor de natuur dicht bij huis.

De rondleidingen trokken veel belangstelling. ‘In het voorjaar,’ zegt gids Ida, ‘zijn er weer plannen voor een activiteit in de wijk en hoopt de IVN zeker weer mee te doen met het wijkplatform, Cardanus en de Kruiskerk.’ Ida vindt gids zijn heel bijzonder. De cursus duurde 15 maanden en was best wel intensief. Hoewel alle vier de gidsen hun hart verpand hebben aan het Kruiskerkpark, dat is wat telt!

Slotfeest Elsrijk Amstelveen
(Foto Conchita Willems - 2010)

Lydia van 'Happy Power' schminkt de kinderen


Het open podium klassiek op piano, orgel en dwarsfluit in de kerk was genieten. Zowel de musici als de akoestiek zorgden voor oorstrelingen op niveau. Terwijl het open podium populair verraste door de jonge zangeresjes en musici, zoals Eleanor, Rivka, Fedor en Manon, die voorin de kerk hun kunst deelden met het publiek. Ook nu weer goede akoestiek, waardoor kwaliteit van stem en kwaliteit van instrument mooi naar voren kunnen komen. Lida Ruitinga en Marijke Labohm zijn trots op hun kerk.

De gastvrijheid, die de kerk de wijk kan bieden, is precies wat de kerkgemeenschap wil. ‘Dit feest is voor ons een kans tot samenwerking. Wij willen gewoon gastvrij zijn en vinden het fijn om te zien hoe de luisteraars in de banken genieten van de muziek’, aldus Marijke. ‘Door het buiten samen eten op de terrasjes en het culturele gedeelte binnen, is de sfeer plezierig’ vindt Lida. Beide dames vinden het spannend om te kijken of er meer belangstelling is voor ontmoeting.

Binnen de kerk is een actieve groep van jonge ouders en een actieve groep van senioren. Dat is heel leuk. De kerk organiseert ook lunchconcerten, bijvoorbeeld op 26 september om 11.30 uur Hongaarse muziek. Op dit moment is er een idee om een vrijdagmiddagcafé te organiseren, waar mensen uit de buurt van harte welkom zijn. Trouwens, de kerktoren beklimmen trok ook flink wat belangstelling. Het uitzicht over Amstelveen is daar zo mooi.

Wethouder Jacqueline Koops sloot het feest af door het complimenteren van de organisatie met dit grote succes. Het wijkplatform Elsrijk en Cardanus kunnen verheugd terugkijken op een fantastische samenwerking met Kruiskerk en IVN. De gemeente Amstelveen is hier bijzonder blij mee.

Tenslotte verklapte wethouder Koops dat de Kruiskerk 996 kleine raampjes in de kerk heeft. Met het ene raampje in de toren zijn dat er dan 997. De winnaar van de prijsvraag: ‘Hoeveel ramen heeft de Kruiskerk’ was Pascal (15 jaar).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS