Bijgewerkt: 23 juli 2024

Veel geluidsoverlast in Amstelveen door gesloten Polderbaan

Nieuws -> Schiphol

Bron: Bezoek BAS/Schiphol
20-07-2018

In de week van 16-23 juli 2018 is de Polderbaan op Schiphol onverwacht gesloten voor een spoedreparatie. Er is vocht gevonden onder het asfalt van aanvoer taxibaan Victor. Hierdoor is de Polderbaan niet toegankelijk voor vliegverkeer tot in ieder geval maandag 23 juli 2018. Dit zorgt helaas voor meer hinder in de omliggende gemeenten, ook in Amstelveen klagen bewoners over 's nachts vertrekkende vliegtuigen die behoorlijk laag vliegen en de straalmotoren voor veel overlast zorgen.

Vorige week (28-2018) is er onverwacht water gevonden onder taxibaan Victor, de taxibaan die de Polderbaan ontsluit. Eerst leek het erop dat het vocht alleen in de hogere lagen van het asfalt zit, maar nader onderzoek heeft uitgewezen dat het water ook in de fundering zit. Daarom was een spoedreparatie nodig. Taxibaan Victor is de enige rijbaan die toegang geeft tot de Polderbaan en loopt vanaf de Zwanenburgbaan naar de Polderbaan. Door de spoedreparatie is de taxibaan niet te gebruiken, en daarom ook de Polderbaan niet.De gebieden en gemeenten onder de aan- en uitvliegroutes onder Aalsmeer, Amstelveen, Buitenveldert en Zwanenburg ondervinden meer hinder. In bovenstaande afbeelding is te zien om welke gebieden dit gaat. De verwachting is dat het onderhoud tot maandag 23 juli 2018 duurt. Tegen die tijd wordt bekend of de taxibaan inderdaad weer in gebruik genomen kan worden. Schiphol plaatst regelmatig updates op Jij & Schiphol, en de website van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol.

Het gaat om een uitzonderlijke situatie die Schiphol niet zien aankomen. Ze verwachten dat het volgende week maandag gerepareerd is en dat in de loop van de week de Polderbaan weer in gebruik wordt genomen. Dit is ook afhankelijk van het besluit van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.