Bijgewerkt: 2 juli 2022

Veel activiteiten tijdens de Dag van de Bouw 2022 in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-06-2022

Op zaterdag 18 juni 2022 doen de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat en VeenIX mee aan de Dag van de Bouw. Dit is de jaarlijkse open dag van Bouwend Nederland. In Amstelveen zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud om meer te weten te komen over het A9 project in Amstelveen en de ontwikkelingen in het Stadshart.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Overzichtsfoto vanuit het uitkijkpunt langs de rijksweg A9 naast het Keizer Karel College op 2 juni 2022


Activiteiten in en rondom belevingscentrum Amstelveen InZicht. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor verschillende rondleidingen, zowel te fiets langs de A9 als te voet door het Stadshart. Alle rondleidingen beginnen vanuit belevingscentrum Amstelveen InZicht aan Stadsplein 103 (boven de bibliotheek). Hier kunnen kinderen die meedoen aan de kleurwedstrijd ook hun kleurplaat inleveren en eindeloos spelen met maar liefst 600 liter Lego. Bij het Sandbergplein (voor de deur van het Cobra Museum) kunnen kinderen racen over een circuit, bouwmachines van dichtbij bekijken en op de foto als bouwvakker.

Andere activiteiten in Amstelveen. Bij het uitkijkpunt langs de A9 (naast het Kazernepad vlakbij het Keizer Karel College) is de toekomstige A9 te zien met een VR bril. Er staan grote bouwmachines klaar om bewonderd te worden en mannen en vrouwen van de bouw vertellen alles over hun werk aan de A9, onder het genot van Spaanse lekkernijen.

En bij het Smedemanplein zijn containers geplaatst tegen het geluid van de A9. Op een deel van deze containers wordt een graffiti kunstwerk van 36 meter lang aangebracht. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven om te helpen met het kunstwerk. Kijk voor meer informatie en het aanmelden voor de rondleidingen en het graffiti kunstwerk op www.amstelveeninzicht.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.