Bijgewerkt: 22 juli 2024

Varen met Google Earth

Nieuws -> Internet

Bron: Planet in Action
20-05-2009

PlanetInAction.com heeft de eerste versie van een fantastisch gratis simulatiespel online gezet, dat gebruik maakt van de browser-gebaseerde Google Earth plugin als de primaire grafische motor.

Het spel heet "Schepen" (Ships) en iedereen kan aan het roer van schepen staan, zoals- aken, vrachtschepen, containerschepen, en zelfs een cruiseschip (de Queen Mary 2). Alles is in 3D. Je kunt de schepen overal in de wereld laten varen, er zijn geluidseffecten, fysische modellen, en realistische visuele effecten in het spel ingebakken.

Ships Amstelveen
(Google Inc-PlanetInAction- 2009)

Een screenshot van 'Ships' met de Queen Mary 2


Niet alleen dat, maar de auteur - Paul van Dinther - heeft enkele geweldige camera instellingen ontworpen, om daarmee de acties van de schipper gemakkelijker te kunnen volgen en de bezienswaardigheden te bekijken.

U kunt “Ships” nu al uitproberen, maar het programma vereist de Google Earth PlugIn. Het beste is eerst de sneltoetsen bestuderen, want dan wordt het varen wat makkelijker. De rest is vrij eenvoudig in gebruik, maar misschien is toch handig, als u  het filmpje bekijkt: Ships Simulator Using Google Earth op YouTube.

Websites: Planet in Action “Ships”  Google Earth Google Earth Plug-inAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.