Bijgewerkt: 6 december 2021

Vandalisme in de lenteperiode van 2017 in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-03-2017

Nu de lente is begonnen, zullen handhavers van de gemeente Amstelveen vaker en intensiever controleren op vandalisme aan gemeentelijke gebouwen. Vandalisme komt in de lente vaker voor in vergelijking met andere seizoenen. Maar liefst 40 procent van de totale schadekosten, zijn afkomstig uit de lenteperiode.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving


Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving: 'Vandalisme aan gemeentelijk vastgoed is een kostenpost, maar zorgt ook voor overlast in de buurt. We hebben er vorig jaar voor gekozen verschillende afdelingen intensiever samen te laten werken, zoals de afdelingen Vastgoed, Handhaving maar ook Jeugd en Samenleving. Nu is beter te voorspellen, waar vandalisme meer dan gemiddeld plaatsvindt, maar ook op welke locaties. Zo zorgen we, dat Amstelveen niet verloedert.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het gebouw van de voormalige Michiel de Ruyterschool aan het Catharine van Clevepark 10. Volgens de plannen komt hier aan het eind van 2017 het wijkcentrum van de Stichting Villa Randwijck


Kostenpost. In de lente van 2016 waren er in totaal 29 meldingen van vandalisme. De meeste hiervan, 18 stuks, gingen over glasschade. Andere meldingen hadden betrekking op graffiti of vernieling van toegangsdeuren. Vandalisme kost de gemeente zo’n € 24.800 per jaar.

Hotspots. De gemeente heeft enkele gebouwen aangewezen als potentiële ‘hotspot’. Dit zijn locaties waar vaker vandalisme voorkomt dan op andere locaties. Medewerkers van de afdeling handhaving zullen hier meer controleren. Op deze lijst staat onder andere basisschool De Triangel aan de Zeelandiahoeve en het voormalige schoolgebouw van Michiel de Ruyter aan het Catharine van Clevepark. Bij de laatstgenoemde is recent al nieuwe verlichting aangebracht, omdat het gebouw meer dan gemiddeld werd geteisterd door ingegooide ramen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.