Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Vandalen slopen bouwterrein bij Beneluxbaan

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
13-10-2005

Vandalen hebben in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober 2005 grote vernielingen aangebracht bij het in aanleg zijnde gedeelte van de verlengde Beneluxbaan in Westwijk.

Op het bouwterrein werden drie kranen en een shovel zwaar beschadigd, onder meer door vernieling van bedrading, elektronica en ramen. Alle overige ramen op het bouwterrein werden ook aan gruzelementen geslagen. De loodsen en voertuigen werden bovendien met groene verf besmeurd en ook een eco-toilet moest het ontgelden.

De schade loopt in de tienduizenden euro's. De vernielingen werden zaterdagochtend ontdekt waardoor de werkmaatschappijen de defecte voertuigen op tijd konden omwisselen. Zodoende werd geen ernstige vertraging opgelopen in het werkschema. Volgende week donderdag moet de verlengde Beneluxbaan, driekwart jaar later dan de eerste planning, maar weer een paar maanden eerder dan de laatste, officieel worden geopend door wethouder P. Regouin.

Aanvankelijk stond deze handeling voor aanstaande zaterdag op het programma, maar mede door de vernielingen is een en ander een paar dagen uitgesteld.

Eventuele getuigen van de vernielingen wordt verzocht contact op te nemen met de politie: 0900-8844. Op het terrein werden halve literblikken bier gevonden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.