Bijgewerkt: 21 juli 2024

Vanaf 22 november 2021 wordt het Oude Dorp van Amstelveen verkeersluw

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-11-2021

Vanaf maandag 22 november 2021 kunnen Amstelveners zonder toegangspas niet meer met de auto door het Oude Dorp rijden. Vanaf deze datum worden de verzinkbare paaltjes geactiveerd die het gebied verkeersluw maken. Bewoners en ondernemers hebben inmiddels een raamsticker en/of toegangspas ontvangen waarmee zij de paaltjes kunnen laten zakken.

De paaltjes staan in de Dorpsstraat, aan het begin van de Stationsstraat en op het Zetveld. 'De maatregel is genomen ter bevordering van de verkeersveiligheid en leefbaarheid in het Oude Dorp. De smalle straten in het gebied lenen zich niet voor doorgaand verkeer' - zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

De verkeerspaal nog diep in het wegdek in de kruising van de Stationsstraat en de Ouderkerkerlaan op 18 november 2021. Vanaf maandag 22 november 2021 kunnen Amstelveners zonder toegangspas niet meer met de auto door het Oude Dorp rijden, want de verkeerspaal komt omhoog en blokkeert de weg voor het autoverkeer


Bewoners en ondernemers kunnen nog wel door het gebied rijden met hun auto. Zij hebben een ontheffing. Voor bezoekers, waarvoor het noodzakelijk is met de auto in het Oude Dorp te zijn, kan in overleg met een bewoner of ondernemer, waar men op bezoek gaat een bezoekerspas geregeld worden. Eerder onderging het Oude Dorp al een facelift. De straten werden gelijkvloers ingericht met klinkers en een nostalgische uitstraling. De rijbaan in de Stationsstraat en het zuidelijke deel van de Dorpsstraat zijn onderscheiden door twee lijnen van basaltkeien. De bestrating, lantaarnpalen, ander straatmeubilair en het groen in het Oude Dorp zijn aangepast om het historische karakter een extra accent te geven.

'Met het activeren van de paaltjes en de facelift heeft Amstelveen nu een vernieuwd Oude Dorp; een gebied met historische allure en autoluw, waar het fijn is om te wonen, werken en te verblijven' -aldus wethouder Ellermeijer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.