Bijgewerkt: 25 juni 2024

'Van kleur tot tulpvaas' op buitenplaats Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
04-05-2012

Schilderes Fenneke de Kramer en keramiste Hanneke van Wijk exposeren van 10 mei tot en met 27 mei  2012 op de buitenplaats Wester-Amstel.

Als schilderes ontdekt Fenneke de Kramer al werkend steeds weer, dat ‘kleur’ de reden is, waarom zij een schilderij wil maken. Omdat de kleur haar treft, begint zij met het schilderen, vervolgens ziet zij de ruimte, die special plek.

Kramer Amstelveen
(Foto de Kramer - 2012)

Schilderij van Fenneke de Kramer


Door er dan midden in de gaan zitten schetsen en tekenen wordt die plek een beetje van de Kramer en is zij `even onder dak`, zij wordt als het ware opgenomen in de grote wereld.

Keramiste Hanneke van Wijk is de tweede exposant. In haar keramiek vormt de natuur een rijke bron van inspiratie. Vooral het thema “vogels” komt veelvuldig terug.

vWijk Amstelveen
(Foto van Wijk - 2012)

Keramiek van Hanneke van Wijk


Van Wijk is gespecialiseerd in tulpenvazen. Deze hebben aparte tuiten voor bloemstelen, zodat  weinig bloemen veel effect geven. Met gebruik van handvorm-technieken is het effect weer heel anders: organisch, en vaak een tikje ruig. Kleine oneffenheden en toevallige effecten dragen bij tot de charme en uniciteit van elk werkstuk.

Openingstijden van de expositie: Donderdag t/m zondag 12.00 tot 16.30 uur. Toegang gratis. Adres: Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.