Bijgewerkt: 1 april 2023

Van der Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
13-12-2007

Museum Van der Togt-directeur Verschoor reageert op een opmerking van de kunstenaar Toon de Haas, die op zaterdag 8 december 2007 in het IN Magazine (een uitgave van het Amstelveens Nieuwsblad, verspreid onder abonnees van de Telegraaf) stelde dat Amstelveen maar één echt museum heeft: het Cobra Museum.

Verschoor Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Jan Verschoor, directeur van het Museum Jan van der Togt


Op de vraag wat het favoriete museum van meneer Toon de Haas is, antwoordt hij dat Amstelveen slechts één echt museum kent: het Cobra Museum. Meneer De Haas noemt Museum Jan van der Togt meer een chique galerie.

Nu moet ik zeggen dat ik geen galerie ken met een collectie van, om eens wat te noemen, meer dan driehonderd glasobjecten, achttien werken van Sam Francis en een zaal om deze collectie permanent te exposeren. De reden dat Museum Jan van der Togt dikwijls verkoopexposities heeft, is omdat het geen subsidie krijgt zoals Amstelveens 'enige echte museum'.

De Haas Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Kunstenaar Toon de Haas tekent een portret tijdens de Klaasmarkt 2007 in november


Museum Jan van der Togt is wel genoodzaakt dergelijke exposities te organiseren, omdat er anders binnenkort met recht slechts van één enkel museum in Amstelveen gesproken kan worden.

Daarbij vind ik het vreemde woorden uit de mond van een kunstenaar die dikwijls heeft gevraagd in Museum Jan van der Togt te mogen exposeren. Je zou toch denken dat meneer De Haas geen moeite hoeft te doen zijn werk in een galerie geëxposeerd te krijgen.

Jan Verschoor, directeur Museum Jan van der TogtAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.