Bijgewerkt: 18 mei 2024

Van Zijderveld sluit eredivisieseizoen af met verlies

Nieuws -> Sport

Bron: Van Zijderveld
14-03-2011

Badminton- De Noord-Hollandse derby tussen Van Zijderveld Amstelveen en Duinwijck Haarlem is afgelopen zaterdagavond 12 maar 2011 geëindigd in een 6-2 uitoverwinning voor de Haarlemmers. De wedstrijd in een matig gevulde sporthal De Meerkamp was de laatste in het competitieseizoen 2010-2011 voor de Amstelveners.

Voor beide ploegen stond er vóór aanvang van het duel in feite niets meer op het spel: Van Zijderveld stond reeds sinds weken op een vaste vijfde plek en Duinwijck zou alléén bij een ruime nederlaag hun koploperspositie verliezen. Zover hadden de Haarlemmers echter niet laten komen.

badminton  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Een badminton racket en een shuttle


 In de dubbelspelen werden de punten verdeeld. Bij de mannen bleef het duo Jorrit de Ruiter/Lester Oey in twee games geconcentreerd spelen en maakte hierdoor iets minder fouten dan hun tegenstanders Koen Ridder en Ruud Bosch. Bij afwezigheid van vaste dubbelspeelster Georgy van Soerland (deelname NVK 2011) speelden Linda Chen en Elisa Piek het vrouwendubbel voor Van Zijderveld. Tegen eveneens het, meer ervaren, gelegendheidsduo Akvile Stapusaityte/Selena Piek (zus van Elisa) kwam het jeugdig koppel echter te kort.

 In de resterende partijen scoorde Van Zijderveld nog slechts eenmaal via Lester Oey in het mannenenkelspel. Daarin ging de eerste game tot de stand 19-19 gelijk op. Daarna nam de Van Zijdervelder met geconcentreerd spel het initiatief, maakte in de tweede game veel minder fouten dan zijn tegenstander Koen Ridder en trok de partij uiteindelijk naar zich toe.

De partij tussen Hans van Os en Erik Meijs was een spannende drie-gamer, de enige van de avond trouwens. Met goed en geconcentreerd spel won de Van Zijderveldspeler de eerste game, maar verloor de tweede met te veel nonchalance. Hierdoor liep hij in de beslissende game achter de feiten aan, waar zijn tegenstander optimaal van profiteerde.

 In de vrouwensingles kwamen de dames van Van Zijderveld, Monique van der Wouden en Linda Chen nog te kort om hun sterke en ervaren tegenstandsters Akvile Stapusaityte respectievelijk Karina de Wit te verrassen. Ook de afsluitende mixed dubbels gingen naar de Haarlemse formatie. De duo's Hans van Os/Monique van der Wouden en Jorrit de Ruiter/Elisa Piek waren niet opgewassen tegen het meer ervaren spel van de koppels Jacco Arends / Selena Piek resp. Ruud Bosch/Karina de Wit.

 Voor Duinwijck begint vanaf morgen de voorbereiding op de play-offs die nog deze maand verspeeld gaan worden. Tegenstander van de Haarlemmers daarin zijn de spelers uit de Keistad, Amersfoort. Het seizoen zit er voor Van Zijderveld dus op.

Na het vertrek van vier belangrijke (nationale selectie) spelers aan het begin van het seizoen heeft  een aantal jonge spelers hun plaatsen in het team moeten innemen. Dat hebben zij zeer verdienstelijk gedaan, getuige de vijfde plaats in het eindklassement. Onder het motto "op de jeugd kan en moet men gaan bouwen" kan de Amstelveense vereniging zich straks weer gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen.

BV Van Zijderveld - BC Duinwijck:  2 - 6

 MD: Oey/De Ruiter - Bosch/Ridder 21-16 22-20

VD: L. Chen/Piek - Piek/Stapusaityte 16-21 13-21

1e ME: Oey - Ridder 21-19 21-12

2e ME: Van Os - Meijs 21-15 8-21 16-21

1e VE: Van der Wouden - Stapusaityte 11-21 16-21

2e VE: L. Chen - De Wit 16-21 9-21

1e GD: Van Os/Van der Wouden - Arends/Piek 15-21 13-21

2e GD: De Ruiter/Piek - Bosch/De Wit 14-21 13-21Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.