Bijgewerkt: 18 mei 2022

Van Waaijen en Esser exposeren in het Museum vd Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum vd Togt
02-12-2008

7 december 2008 – 25 januari 2009

Annette van Waaijen werkt als grafisch ontwerpster en als fotografe. De foto’s die tijdens de expositie worden getoond hebben een raakvlak met haar grafische ontwerpen.

Zelf zegt zij hierover: “Als basis voor deze serie maakte ik een foto van tiener-meisjes; niet professionele modellen die soms een onzekere houding en soms juist een overbewuste houding aannamen. Ter bescherming van hun onschuld, ter versterking van de compositie en om juist achter- en voorgrond te benadrukken voegde ik met borduurwerk en lapjes dunne katoen, een laag textiel toe”.

Van Waaijen  Amstelveen
(Museum vd Togt - 2008)

Werk van Annette van Waaijen


Website: Annette van Waaijen

De sieraden van Suzanne Esser zijn vaak opgebouwd uit elementaire vormen zoals een bol of een kegel, soms tot groepjes gebundeld. Materialen waarmee zij werkt zijn o.a. edele en onedele metalen en ebbenhout. Voor de bewerking van hout maakt Suzanne gebruik van een draaibank. Kleur speelt een belangrijke rol in haar werk. Op het hout of zilver brengt zij soms kleurpigmenten aan, al dan niet gemengd met fijn zand, wat een ruw dan wel glad oppervlak oplevert.

Begrippen die als een rode draad door haar werk lopen zijn: ruimtelijkheid, kleur, ritme en structuur. 

Esser  Amstelveen
(Museum vd Togt - 2008)

Sieraad van Suzanne Esser


Website: Suzanne Esser

Adres: Museum Jan van der TogtAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.