Bijgewerkt: 25 juni 2024

Van Hilten alles voor kantoor 125 jaar jong

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Wouter van Hilten
23-04-2013

Uithoorn – Een hele grote eer en een blijk van waardering vinden Wouter van Hilten en Rolf van der Schinkel, dat zij het predicaat 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' mogen voeren. Vorig jaar bestond van Hilten 125 jaar. Het was in 1887 dat Antonie van Hilten besloot om de kleermakerstafel van zijn vader aan het marktplein van Uithoorn te verlaten.

van hilten Amstelveen
(Foto Van Hilten - 2013)

Kantoorboekhandel Van Hilten in 1887


Hij liet zich inschrijven bij de kamer van koophandel, ging een hypothecaire lening aan van ƒ 150 bij een oom van hem en begon als vrijgezelle jongen zijn boek- en kantoorboekhandel aan de Wilhelminakade. Met zijn kruiwagen, gevuld met papierwaren en boeken (vooral Bijbels en psalm- en gezangboeken) trok hij er in de wijde omgeving op uit. Van Hilten had toen al een regionale functie.

Begin 2012 kwam het idee bij ons naar boven om de aanvraag voor het voeren van dit predicaat bij de burgemeester in te dienen. Het is één van de oudste Koninklijke onderscheidingen in Nederland. Deze is in 1815 door Koning Willem I ingevoerd en een persoonlijk recht van de regerende monarch.

Hare Majesteit de Koningin Beatrix kan het predicaat toekennen aan kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen. Dit geeft het recht om het Koninklijke Wapen te voeren, met de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”. Het predicaat wordt alleen bij hoge uitzondering verleend en er erg gelden strenge voorwaarden. “We werden helemaal doorgelicht” zegt Wouter van Hilten we moesten veel zaken aanleveren en motiveren.

van hilten Amstelveen
(Foto Van Hilten - 2013)

Vlnr.: Wouter van Hilten, mevrouw drs. Dagmar Oudshoorn, burgemeester van Uithoorn met het Koninklijke certificaat en Rolf van der Schinkel mede-eigenaar Van Hilten Alles voor Kantoor


De aanvraag was pittig en spannend. Financieel gezond, van onberispelijk gedrag en maatschappelijk betrokken zijn, zijn belangrijke pijlers waarop de aanvraag steunt. De aanvraag doorloopt een heel traject, welke is begonnen bij onze burgemeester Oudshoorn. In de eerste plaats moest zij achter onze aanvraag staan om hem vervolgens door te sturen naar de Commissaris van de Koningin, in dit geval dhr. Remkes (oud minister).

Ook hier werden een aantal zaken nader onderzocht, “zo kregen wij voor onze arbozorg en ons personeelsbeleid bezoek van de arbeidsinspectie” zegt Wouter van Hilten. “Wat het mooie is, is dat de uiteindelijk beslissing bij Koningin Beatrix zelf ligt” vult Rolf van der Schinkel aan. “Ik heb zelfs Paleis Noordeinde aan de telefoon gehad, tja dat is toch een speciaal moment. Misschien zijn wij wel één van de laatste die door Koningin Beatrix het predicaat krijgen uitgereikt, nu Prins Willem Alexander Koning gaat worden. ”

van hilten Amstelveen
(Foto Van Hilten - 2013)

Van Hilten Alles voor Kantoor aan de Wilhelminakade 41-43 in Uithoorn in 2013


“Dit is een prachtige kroon op ons werk”. Het predicaat hofleverancier ziet Wouter van Hilten als een mooie waardering voor het werk van 4 generaties. Zonder hun inzet was dit zeker niet gelukt. “Mijn ouders zijn zo trots als een pauw” zegt Wouter van Hilten.

De hele procedure heeft bijna een jaar geduurd, maar vlak voor de kerstdagen in december 2012 kregen wij het verlossende telefoontje van de secretaresse van de Burgemeester. Ze wilde ons alvast doorgeven, dat de aanvraag goedgekeurd was. Begin 2013 kregen wij het predicaat persoonlijk overhandigd door burgemeester Oudshoorn.

Wij zijn nu één van de 400 bedrijven in Nederland die het predicaat mogen gebruiken. “Oh ja, we moesten nog wel even een contract ondertekenen en opsturen naar Paleis Noordeinde, dat we kennis hadden genomen van alle regels en voorwaarden om het predicaat te mogen gebruiken.

Er is ontzettend veel veranderd in die 125 jaar maar we hebben bestaansrecht, omdat klanten ons assortiment, onze service, onze vakbekwaamheid en ons persoonlijke contact door al die jaren heen zijn blijven waarderen. Bekijk ook de website: http://www.vanhilten.eu/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.