Bijgewerkt: 25 mei 2024

Vaccinatiedagen voor kinderen en jongeren in 2024

Nieuws -> Gezondheid

Bron: GGD Amsterdam
22-02-2024

Van 18 maart tot en met 29 juni 2024 vaccineert de GGD kinderen en jongeren van 9, 10 en 14 jaar tegen ziektes zoals mazelen en meningokokken. De prikken zijn gratis en vrijwillig. De vaccins beschermen tegen 13 ernstige ziektes, zoals kinkhoest, tetanus, polio en mazelen. Als elk kind alle prikken haalt, is heel Nederland goed beschermd tegen deze ziektes.

Foto Amstelveen
(Bron Freepik - 2024)

Jonge meisje tijdens de vaccinatie

Wie zijn aan de beurt

Kinderen geboren in 2015. Deze kinderen krijgen de BMR-prik en DTP-prik. De BMR-prik beschermt tegen de bof, mazelen en rodehond. En de DTP-prik beschermt tegen difterie, tetanus en polio.

Kinderen geboren in 2014. Deze kinderen krijgen de prik tegen HPV-kanker

Jongeren geboren in 2010. Deze kinderen krijgen de prik tegen Meningokokken

Wanneer en waar. De uitnodiging met tijd en datum ontvangen ouders en kinderen 2 weken voor de afspraak thuis via de post.

Amsterdam en Diemen. In Amsterdam gaan de kinderen en jongeren voor hun prik naar het Ouder- en Kindteam.

Amstelland. In de Amstelland-gemeenten gaan de kinderen en jongeren naar een sporthal in de buurt. De uitnodiging met datum en tijd komt 2 weken voor de afspraak. Amstelland-gemeenten zijn: Amstelveen, Uithoorn, De Kwakel, Duivendrecht, Ouderkerk a/d Amstel, Aalsmeer, Kudelstaart, Weesp en Driemond.

Meer informatie. Kijk voor meer informatie op Bescherm uw kind met vaccinaties. Contact. Bel voor vragen met de afdeling Jeugdgezondheidszorg van GGD Amsterdam: 020 555 5961Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.