Bijgewerkt: 27 september 2023

VVD wil dat Amstelveense kinderen naar Amstelveense scholen kunnen

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
16-04-2019

Afgelopen vrijdag 12 april 2019 hebben de Amstelveense leerlingen uit groep 8 gehoord of ze ingeloot zijn op de school van hun keuze. De meeste kinderen kunnen gelukkig volgend jaar op de school van hun 1de, 2de of eventueel 3de voorkeur beginnen. Helaas is er ook een aanzienlijke groep van enkele tientallen Amstelveense kinderen voor wie dit niet het geval is. Voor hen zou er geen plaats zijn in Amstelveen. Zij hadden op het inschrijfformulier, zoals gevraagd, meerdere scholen ingevuld. De opties 3 en hoger waren vaak geen scholen in Amstelveen en daarmee voor deze kinderen/ouders geen aanvaardbaar alternatief. Als je naast het HWC woont wil je niet naar Aalsmeer fietsen.

De afgelopen jaren heeft de gemeente miljoenen geïnvesteerd in schoolgebouwen van het Amstelveen College en het Herman Wesselink College. Recentelijk is het Keizer Karelcollege bij de gemeente geweest met een verzoek ook in haar huisvesting miljoenen te investeren, wat ook nodig is gezien de slechte staat van delen van haar accommodatie.

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2019)

Bas Zwart raadslid van VVD-Amstelveen met ouders en kinderen


De leden van de VVD-Amstelveen kunnen niet begrijpen dat met de miljoenen aan investeringen het niet mogelijk is te zorgen voor voldoende plaatsen zijn voor Amstelveense kinderen. Er moeten nu Amstelveense kinderen naar scholen in Aalsmeer, Amsterdam, Uithoorn of zelfs Vinkeveen gaan. Daarbij haal je deze kinderen uit hun eigen, veilige omgeving, weg van vriendjes en vriendinnetjes en moeten ze elke dag veel verder reizen naar school.

Bas Zwart raadslid van VVD-Amstelveen zegt hierover: 'Het is onbegrijpelijk dat een stad als Amstelveen met 90.000 inwoners niet kan zorgen voor voldoende capaciteit op scholen voor haar eigen kinderen. Bovendien komen er elk jaar meer gezinnen in Amstelveen wonen.' Het grootste probleem is het tekort aan capaciteit voor kinderen met Vmbo-t/Havo advies. Dit niveau wordt slechts op 2 van de 4 Amstelveense scholen aangeboden. Moeten deze kinderen onder hun niveau les krijgen?

Het KKC had als enige van de 3 grote scholen in Amstelveen na de eerste lotingsronde nog capaciteit hebben en biedt (nog) geen Vmbo-t/Havo aan. Zou het niet logisch zijn als hier zo snel mogelijk een Vmbo-t/Havo richting bij zou komen? Volgens de VVD heeft de wethouder op dit moment een sterke onderhandelingspositie bij het KKC. Bas Zwart zal namens de VVD tijdens de Commissievergadering Burgers en Samenleving op woensdag 17 april 2019 hierover vragen stellen aan de wethouder.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.