Bijgewerkt: 22 september 2023

VVD start campagne voor ruimte in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
24-12-2009

De VVD-Amstelveen stond zaterdagochtend 19 december 2009 weer paraat, om de buurten in te gaan. Amstelveners op straat werden uitgenodigd om op 11 januari 2010 naar de The Winekitchen in het Oude Dorp te komen, om te praten over meer ruimte voor groen, speelplekken in de buurt en tegen het volbouwen van veldjes.

Een goede openbare ruimte is een van de speerpunten van de VVD naast veiligheid en goede sportvoorzieningen. Bij duizenden brievenbussen in Westwijk en Groene2009laan vielen uitnodigingen op de mat. Amstelveners die de kaart niet hebben ontvangen kunnen het nalezen op: http://www.vvd-amstelveen.nl/voor_ruimte_11798/

Het VVD-team bestond niet alleen uit huidige raadsleden zoals lijsttrekker Herbert Raat, Walter Vervenne, Tom Ponjee, Marius Rietdijk, Jochai van Bergen en Kees Noomen. Ook nieuwe kandidaten als Inza Gast, Tim Lechner en Victor Requin waren van de partij.

Om te voorkomen dat Amstelveen verder volgebouwd wordt wil de VVD de volgende periode, dat er een groenbestemming op veldjes komt. Om een einde te maken aan het volbouwen van open veldjes (zoals Eyckenstein en de Frans ter Gastlaan in Westwijk) moeten deze officieel als 'groen' worden bestempeld. Om situaties zoals bij Maritsa in de toekomst te voorkomen moet de gemeente de behoefte van Amstelveen aan (sociale) voorzieningen zoals huisartsen in kaart brengen.

Deze behoefte kan dan opgenomen worden bij een herstructurering of binnen de bestaande bebouwing. Op deze manier voorkomen wij de onnodige bebouwing van open ruimte. Elke verdere verdichting binnen de bebouwde kom moet zoveel mogelijk worden voorkomen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.