Bijgewerkt: 4 maart 2024

VVD is verbaasd over de reactie van GroenLinks-Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
13-06-2013

Met verbazing heeft de Amstelveense VVD fractie kennis genomen van de reactie van Groen Links-Amstelveen. Deze partij beticht het College ervan, dat men met ‘knikkende knieën de aftocht blaast’ en dat de wethouders liegen en bedriegen. Groen Links zegt ‘het goed en terecht te vinden, dat er geen woningen gesloopt worden’.

gast Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Inza Gast, raadslid van VVD-Amstelveen tijdens een raadsvergadering in 2012


De VVD brengt dan in herinnering, dat ook Groen Links vooraf op de hoogte was van deze plannen en dat er door hen geen andere houding aan is genomen dan de rest van de partijen. Tijdens de informele sessies waren zij ook tevreden met de uitleg van de wethouder over het uit te voeren communicatiebeleid en zij hebben ook niet aangegeven, dat sloop van de woningen uitgesloten was voor Groen Links. Afgelopen vrijdag nog vond de fractievoorzitter Axel Boomgaars ‘het prematuur’ om dit plan terug te trekken.

De VVD is verbaasd, dat Groen Links zich zo van het collegebeleid distantieert. Het echte verhaal is, dat de raad en het College geluisterd hebben naar de bewoners van de Schilderswijk en daarop heeft het college besloten dit plan niet door te laten gaan.

Dit College durft het dus aan om haar verlies te nemen en haar fout toe te geven. Dat zien we niet vaak in politiek. We zijn allemaal mensen en niet menselijks is ons vreemd. Deze verkiezingsretoriek van Groen Links vindt op zo wel plaats over de ruggen van de bewoners van de Schilderwijk en dat vindt de VVD niet chic.

Namens de VVD fractie, Inza GastAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.