Bijgewerkt: 22 september 2023

VVD- en D66-Amstelveen promoten de lokale ondernemers

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD- en D66-Amstelveen
12-05-2020

De fractievoorzitters van de Amstelveense afdelingen van VVD en D66 doen vandaag een dringende oproep aan alle inwoners van Amstelveen om lokale winkeliers en horecabedrijven te steunen door lokaal inkopen te doen. De beide fracties hebben de afgelopen tijd een rondgang gemaakt langs lokale ondernemers en verhalen gehoord over een dramatisch verlies aan omzet. Met deze oproep willen de partijen de lokale MKB-bedrijven een hart onder de riem steken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Kees Noomen fractievoorzitter van VVD-Amstelveen


Promotie lokaal MKB. De fracties van VVD en D66 gaan de komende tijd bekijken hoe de gemeente de ondernemers kan helpen om inwoners te verleiden om lokaal te kopen, bijvoorbeeld door een lokale promotieactie. 'In onze lokale media staan al veelvuldig berichten over Amstelveense restaurants, waar er afgehaald kan worden. Dit kan mogelijk ook in samenwerking met de gemeente voor winkeliers geregeld worden', aldus Kees Noomen fractievoorzitter van VVD-Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Harmen van der Steenhoven fractievoorzitter van D66-Amstelveen


Noodlening voor MKB. Beide partijen zijn blij met de recent door de gemeente ingestelde regeling waarbij MKB-bedrijven tot 40.000 euro een noodlening kunnen afsluiten voor 3 jaar. Harmen van der Steenhoven fractievoorzitter van D66-Amstelveen: 'Met dit soort regelingen helpt de gemeente Amstelveen ons lokale MKB dat steun nodig heeft. Door nu ook in te zetten op promotie van het lokale MKB kunnen we extra financiële steun misschien gedeeltelijk voorkomen.' In de commissie Algemeen, Bestuur en Middelen van dinsdag 12 mei 2020 zullen de beide partijen het college vragen wat het college extra kan doen ter promotie van het lokale MKB.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.