Bijgewerkt: 18 juni 2024

VVD-Amstelveen wil compensatie voor 8.000 extra vluchten over de stad

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
07-06-2024

Tijdens de raadsvergadering van 5 juni 2024 gaf wethouder Elzakalai aan, dat tussen 17 juni en 1 september er maar liefst 8.000 vluchten extra over de Buitenveldertbaan van Schiphol zullen gaan. Dit vanwege het sluiten van de Zwanenburgbaan in die periode.
De VVD vindt het onacceptabel, dat de inwoners van Amstelveen hierdoor zeer hard geraakt worden. Menno van Leeuwen, raadslid in Amstelveen namens de VVD, zegt hierover: 'Aan het begin van deze raadsperiode hebben wij vragen gesteld met als doel om de overlast voor Amstelveners in de zomermaanden te beperken. Dit door het reguliere onderhoud niet in die periode te plannen. Vandaar, dat wij zeer onaangenaam verrast zijn met dit bericht. Niet alleen omdat het de inwoners van Amstelveen onevenredig hard raakt, maar ook omdat men dit op het laatste moment communiceert. En zonder enige vorm van compensatie - zo van ‘foutje bedankt’ - dat kan echt niet!'

Foto Amstelveen
(Foto Menno van Leeuwen - 2024)

Menno van Leeuwen VVD-Amstelveen raadslid naast een KLM vliegtuig

Na lange periodes van regen en slecht weer, kijken de meeste mensen ernaar uit om de komende maanden van hun tuin of de natuur te kunnen genieten. Maar nu komen in deze periode bovenop de normale vluchten een groot aantal extra vluchten met de bijbehorende overlast. 'Wij hebben aan het College gevraagd om met de betrokken partijen in overleg te treden en om een vorm van compensatie te vragen. Dat kan zijn geld, maar ook een harde toezegging, dat volgend jaar er extra weinig vluchten over de Buitenveldertbaan zullen gaan. Het draagvlak voor Schiphol bij de bewoners staat door dit soort acties onder druk en een tegemoetkoming aan hen is meer dan op zijn plaats.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.