Bijgewerkt: 1 maart 2024

VVD-Amstelveen roept op kalmte bij het Intertoys filiaal

Nieuws -> Politiek

Bron: Tom Coumans
23-02-2019

De VVD-Amstelveen vraagt bezoekers van het Intertoys filiaal in Amstelveen, maar ook elders in het land, kalm te blijven. De partij is geschrokken van berichtgeving dat de Amstelveense winkel wegens de veiligheid van de medewerkers is dichtgegaan. Er ontstonden onveilige situaties na technische problemen met het inleveren van cadeaukaarten.

Foto Amstelveen
(Foto Tom Coumans - 2019)

Tom Coumans VVD raadslid naast de gesloten Intertoys filiaal in het Stadshart Amstelveen


'Het is onacceptabel dat de veiligheid van Intertoys medewerkers in het geding komt,'- aldus raadslid Tom Coumans. 'We begrijpen dat bezoekers graag hun cadeaukaart willen inleveren, maar wat ons betreft niet ten koste van alles. Klanten kunnen morgen ook nog hun cadeaukaarten inleveren. Wij hopen en verwachten dat iedereen zijn of haar gezond verstand gebruikt en netjes met elkaar omgaat.'

Agressief gedrag. In gesprek met franchiseondernemer Hans de Groot hoorde het VVD-raadslid meer over de situatie in de winkel vandaag. Hier zijn medewerkers bespuugd en werden klanten in het bijzijn van kinderen agressief. Ook gooiden klanten cadeaukaarten op de toonbank, waarna artikelen zonder te betalen uit de winkel mee werden genomen. Onaanvaardbaar volgens de VVD. De partij heeft het college gevraagd te helpen, waar zij kunnen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Hans de Groot ondernemer


Zelfstandig verder. Hans de Groot heeft aangegeven dat zijn zaak niet failliet is en dat zij zelfstandig verder gaan. De ondernemer is al sinds 1972 speelgoedwinkelondernemer in Amstelveen en zit al sinds 1988 in het Stadshart.

Intertoys was een winkelketen in Nederland die vooral speelgoed, multimedia en toebehoren verkocht. De keten was eigendom van het Britse Alteri Investors. Per 21 februari 2019 is de winkel officieel failliet verklaard. Intertoys had circa 500 winkels (2017), waarvan ongeveer 450 in Nederland (met ruim 100 franchisewinkels en 15 XL megastores). België heeft 11 winkels en Duitsland 29. Het hoofdkantoor van Intertoys was gevestigd in Amsterdam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.