Bijgewerkt: 20 april 2024

VVD-Amstelveen roept het college op om plannen voor Stadshart concreet te maken

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
09-01-2023

De Amstelveense VVD vindt het tijd voor duidelijkheid en concrete plannen met betrekking tot het Winkelcentrum Stadshart. Het Stadshart zou het bruisende centrum van onze stad moeten zijn, maar de achteruitloop in sfeer, winkelaanbod en het ontbreken van groen maakt dat bewoners, ondernemers en bezoekers zich steeds minder thuis voelen in het Stadshart. Een zorgelijke ontwikkeling. De kwaliteit van het centrum gaat hard achteruit en het wordt nu tijd om in te grijpen aldus de VVD.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2023)

Jet Smit raadslid van VVD-Amstelveen op het Stadsplein

Raadslid Jet Smit: 'We weten dat er ook nu weer veel gesprekken door het college worden gevoerd met de belanghebbenden in het Stadshart, net zoals 4 jaar geleden, maar wij denken dat het echt wel tijd wordt om zaken concreet te maken, het wordt zo langzamerhand nu-of-nooit.' Pathé heeft helaas op de pauzeknop gedrukt en de komst van een nieuwe bioscoop met een jaar uitgesteld. De VVD gaat er van uit dat dit niet tot afstel gaat leiden, maar roept het college op voor de zekerheid te werken aan alternatieve plannen voor de cultuurstrip, graag het komend half jaar.

Een nieuwe bioscoop zal ongetwijfeld een impuls gaan geven aan de levendigheid van het Stadshart, maar er zijn nog veel meer zaken die aangepakt moeten worden. Unibail-Rodamco-Westfield, de eigenaar van het grootste deel van het winkelcentrum, heeft een eigen verantwoordelijkheid om het Stadshart stevig op te knappen en te moderniseren. Volgens de VVD moet het voor ondernemers op verschillende manieren aantrekkelijker gemaakt worden om te willen en kunnen ondernemen in het Stadshart. Een gunstig ondernemersklimaat in het Stadshart ligt aan de basis van het herstel en succes van het centrum.

'Laat partijen komen met duidelijke concept voorstellen dan kunnen we daarna met z’n allen kijken in hoeverre we als gemeente kunnen faciliteren en bij kunnen dragen aan de randvoorwaarden' - aldus Jet Smit. De economische situatie is niet optimaal, dat realiseert de VVD zich terdege, maar regeren is vooruitzien en nu op je handen blijven zitten is geen optie. De VVD roept daarom het college op om zo snel mogelijk richting te bepalen over de toekomst van het Stadshart en te komen met concrete voorstellen voor de zomervakantie dit jaar.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.