Bijgewerkt: 28 september 2022

VVD-Amstelveen is zeer tevreden met het coalitieakkoord

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
01-07-2022

De Amstelveense VVD is heel blij met het nieuwe Amstelveense coalitieakkoord. De kernpunten van het VVD-verkiezingsprogramma zijn namelijk allemaal terug te vinden in het akkoord dat gesloten is samen met D66, PvdA en Goed voor Amstelveen.

'We zijn zeer tevreden met het resultaat en niet alleen dat, ook de manier waarop dit akkoord tot stand gekomen is verdient wat ons betreft echt een lintje' - aldus Herbert Raat (voormalig lijsttrekker en huidig wethouder),

De volledige fracties van de vier partijen hebben namelijk meegeschreven aan dit akkoord, en daarom wordt het door iedereen gedragen. De sfeer was echt goed, en we hebben het akkoord met opzet niet volledig dichtgetimmerd zodat ervoor zowel coalitie als oppositie voldoen ruimte blijft voor nieuwe initiatieven.

Als VVD zijn we blij met een grens aan de groei van de stad. Het getal 110.000 inwoners staat dan ook nadrukkelijk vermeld in het akkoord. Daarbij zijn we heel tevreden met de gemaakte afspraak dat we binnenwijks niet meer hoger dan 5 lagen gaan bouwen en dat bijvoorbeeld de geplande nieuwbouw aan de Bovenkerkerweg beperkt wordt in hoogte en bouwvolume.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2022)

Adam Elzakalai en Herbert Raat VVD-wethouders in de raadzaal op 29 juni 2022


In nieuwe bouwprogramma’s leggen we nadruk op koop boven huur, en koop zal dan ook 60% van de plannen innemen. Let wel: in elk segment, sociale koop in de vorm van bijvoorbeeld een premie-A constructie, is dan ook wat de VVD betreft een prima optie. Het inkrimpen van onze voorraad sociale woningen door liberalisatie brengt met zich mee dat we die voorraad weer aan gaan vullen met nieuwbouw en we zetten in op stadsvernieuwing.

We gaan investeren in sport: corona heeft ons geleerd dat een gezonde levensstijl en een fit lichaam de beste bescherming bieden tegen echt ziek worden. Voorkomen is beter dan genezen en daarom zetten we volop in het uitbreiden van de sportmogelijkheden. En ook deze periode is er weer veel aandacht voor cultuur en de aanpak van het stadshart. Dat moet namelijk een groene en bruisende plek worden waar inwoners uit Amstelveen en omstreken graag naar toe gaan om te winkelen en uit te gaan.

De afgelopen jaren heeft de Amstelveense VVD veel aandacht gegeven aan, en gevraagd voor het beperken van de overlast door Schiphol, en we hebben  eindelijk een luisterend oor gevonden in De Haag. De aanhouder wint. Ook op dit punt is de komst van VVD collega wethouder Adam Elzakalai, met een ruime ervaring op het gebied van het Schiphol dossier, zeer positief.

Veiligheid blijft natuurlijk een doorlopend aandachtspunt, wat de VVD betreft cruciaal voor een prettige leefomgeving. Samen met het toevoegen van meer groen, waarbij een stadspark in Amstelveen-Zuid nu ook integraal onderdeel van het plangebied is geworden, denken wij op deze manier Amstelveen net weer een beetje mooier te kunnen maken.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.