Bijgewerkt: 26 september 2023

VVD-Amstelveen is verbolgen over reactie GL over Stadshart

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
25-06-2014

De VVD-Amstelveen is blij met de verhelderende woorden van wethouder Raat over, waar Unibail en de Schildersbuurt nu staan voor de toekomst van het Stadshart. Apart is de reactie van GroenLinks fractievoorzitter Axel Boomgaars die dit afdoet als nog meer onzekerheid voor de bewoners en dit ziet als het afvallen van Unibail als belangrijke handelspartner. Reactie van VVD-er Inza Gast: "Nou probeert de wethouder duidelijkheid te scheppen over het Stadshart, is het weer niet goed! Dit geeft juist aan, dat als Unibail ambitie heeft er nog vele mogelijkheden liggen om een fantastisch Stadshart te realiseren."

Foto Amstelveen
(Bron I. Gast - 2014)

Inza Gast, raadslid van VVD-Amstelveen


In het interview met Dichtbij.nl meldt wethouder Raat, dat het oude plan om het Stadshart uit te breiden ten koste van een groot deel van de Schildersbuurt onbespreekbaar is. Maar hij geeft daarnaast aan met Unibail weer in gesprek te zijn en met hen mee te willen denken over de vele mogelijkheden van uitbreiding rondom het Stadshart. Hij geeft aan de kant van de V&D als reële optie te beschouwen, maar ook de omgeving van het busstation is bespreekbaar.

De VVD is blij, dat het college weer om tafel zit met Unibail en de economische kansen en vooruitgang voor Amstelveen niet uit het oog verliest. Het lijkt er sterk op, dat de reactie van GroenLinks een eerste poging is om het beleid van het college te ondermijnen. Gast: "Het zou GroenLinks netjes staan als ze bij dit soort belangrijke onderwerpen voor de stad het algemeen belang voor Amstelveen steunen, in plaats van, dat ze de feiten anders voorstellen om oppositie te voeren. Voor een volgende keer misschien beter voor GroenLinks om eerst tot tien te tellen."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.