Bijgewerkt: 4 maart 2024

VVD-Amstelveen is trots op het College

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
12-06-2013

De VVD-Amstelveen is trots op het College die de moed heeft getoond om in het Stadshart dossier toch de juiste beslissing te nemen om de plannen voor uitbreiding van het Stadshart terug te trekken. VVD-raadslid Inza Gast kan zich vinden in de nieuwe lijn van het College om opnieuw met Unibail Rodamco te gaan praten over vernieuwing en renovatie van het Stadshart zonder, dat daar de woningen van de Schilderswijk voor gesloopt hoeven te worden.

Gast: "Wij vinden het dapper, dat wethouder Groot de uitbreiding van het Stadshart durft in te trekken als er geen draagkracht meer blijkt te zijn vanuit de Amstelveense bevolking. Laat de gemeente zich dit ter harte nemen en bij een volgend voorstel eerst om tafel gaan met de bewoners."

schildersbuurt Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Wethouder Herbert Raat (VVD) legt de veranderde situatie uit aan een bewoonster van de Schildersbuurt


Vandaag 12 juni 2013 besloot het College om het raadsvoorstel terug te trekken, waarin het nodig was om voor de uitbreiding veel woningen te slopen rondom het Stadshart. Dit besluit werd genomen, nadat de gemoederen hoog opliepen bij de bewoners van de getroffen woningen op de informatieavonden.

Wethouder Groot besloot, dat hij de emotie bij de bewoners serieus moest nemen en heeft daarop gehandeld. Dit is de bevestiging, dat de gemeente wel bereid is te luisteren naar de burgers. De VVD is verheugd, dat het voorstel niet geheel naar de prullenbak verdwijnt, maar dat de gemeente in gesprek blijft met Unibail.

De noodzaak van renovatie van het Binnenhof is een feit, waar Amstelveen niet omheen kan en alleen door te innoveren kan het Stadshart een centrum blijven, waar alle Amstelveners trots op zijn.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.