Bijgewerkt: 19 april 2024

VVD-Amstelveen is teleurgesteld over de lange wachttijden zwemlessen

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
22-10-2022

De VVD-Amstelveen vindt het positief te lezen dat het college ook veel belang hecht aan zwemveiligheid en dat AmstelveenSport de opdracht heeft gekregen kinderen vanaf hun vijfde levensjaar zo snel mogelijk te laten starten met zwemlessen. De VVD-fractie is ook blij dat dat het College met ons van mening is dat zwemlessen in de zomervakantie (zoveel mogelijk) moeten doorgaan.

Toch zijn wij teleurgesteld dat, volgens AmstelveenSport, het maximaal haalbare is bereikt om met praktische oplossingen toch zoveel mogelijk kinderen te laten starten met zwemles. Daarnaast zouden wij bij het antwoord over het recreatief zwemmen meer context willen krijgen. Zowel in het antwoord als in het jaarverslag is onduidelijk hoeveel mensen gebruik maken van het recreatief zwemmen en op welke tijden. Wij zullen hier binnenkort mondelinge vragen aan het college over stellen.

Foto Amstelveen
(Foto Femke Lagerveld - 2022)

Femke Lagerveld raadslid en woordvoerder Sport namens de VVD-Amstelveen

Op dit moment staan maar liefst ruim 900 kinderen op de wachtlijst. Eerder dit jaar stonden er nog 600 kinderen op de wachtlijst. Dat is een forse stijging. Daarnaast kan het tot 13 maanden duren voordat een kind met zwemlessen kan beginnen. Nu is natuurlijk eerder dit jaar het zwembad in Uithoorn gesloten en is er in die gemeente geen vervanging gekomen. Dit doet niet af aan het feit dat er veel zorgen zijn bij onze inwoners over de zwemvaardigheid van hun kinderen. Het extra badwater dat er met de oplevering van een extra bad eind 2024 aankomt is en blijft natuurlijk de beste maatregel. Maar dit duurt nog 2 jaar en in de tussentijd loopt het aantal kinderen op de wachtlijst waarschijnlijk verder op.

Femke Lagerveld, raadslid en woordvoerder Sport namens de VVD, geeft aan: 'De VVD-fractie maakt zich zorgen om de veiligheid van kinderen in een waterrijk land als Nederland. Wij zien graag meer urgentiebesef en overweegt aanvullende (mondelinge) vragen in te dienen om o.a. het College te vragen ieder half jaar een update naar de raad te sturen om zo de vinger aan de pols te houden hoe het staat met het terugdringen van de wachtlijst voor zwemlessen.'

Daarnaast zou de VVD-fractie het college willen vragen als aandeelhouder in AmstelveenSport goed de balans te bewaken tussen het publieke belang van zwemveiligheid dat een kerntaak van de gemeente is en andere belangen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.