Bijgewerkt: 23 juli 2024

VVD-Amstelveen is gematigd positief over ontwikkeling dossier Cobra

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
15-09-2023

De fractie van de Amstelveense VVD heeft tijdens de ingelaste raadsvergadering van woensdag 13 september 2023 met belangstelling kennisgenomen van de toenadering tussen het college en de heer Marius Touwen, beoogd financier van het Cobra Museum.

Dat de ontmoeting tussen beide partijen woensdagmiddag een dusdanig positieve afdronk had, dat er nu gezamenlijk stappen gezet gaan worden om te kijken of, en in wat voor vorm, het Cobra Museum voorgezet zou kunnen worden ziet de VVD als positief. 'We wachten nu het voorstel van het college en de heer Touwen, dat ze in samenspraak met het Cobra willen gaan maken, af. Voor ons blijft een deugdelijke bedrijfsvoering met een realistische financiële jaarplanning het allerbelangrijkste. Als gemeente werken we met gemeenschapsgeld en daar moeten we zorgvuldig mee omgaan'- aldus woordvoerder Femke Lagerveld.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2023)

Femke Lagerveld VVD-Amstelveen raadslid woordvoerder Kunst en Cultuur voor het Cobra Museum

De VVD is ook nieuwsgierig naar wat er op het gebied van de bedrijfsleiding en de bestuursstructuur bij het Cobra Museum gaat veranderen. Fractievoorzitter Jet Smit 'Natuurlijk is een bepaalde continuïteit voor de korte termijn goed, maar niemand is onvervangbaar, en de bestaande patronen bij het Cobra moeten echt doorbroken worden. Voor de VVD is het belangrijk dat we een museum behouden, maar dan wel op een andere, solide en transparante basis, zowel wat betreft de financiën als de organisatie. Daarbij willen we graag een museum voor Amstelveen, en niet enkel in Amstelveen. De acute slechte financiële situatie bij het Cobra heeft wat opengebroken, dat biedt ook kansen, maar we kunnen het als gemeente in dit geval maar 1 keer goed doen.'

De VVD-Amstelveen fractie wenst het college veel wijsheid toe bij het maken van een plan van aanpak de komende weken en zij ziet met interesse de voorstellen tegemoet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.