Bijgewerkt: 26 september 2022

VHA, RTVA naar bibliotheek Middenhoven

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
08-11-2007

Na jaren van tijdelijke onderkomens zal de Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) worden gehuisvest in vrijkomende ruimte van de bibliotheek in Middenhoven aan Orion 19. Dit bibliotheekfiliaal zal uit efficiencyoverweging worden verkleind.

Bibliotheek Middenhoven  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De Bibliotheek Middenhoven aan de Orion 19 in Amstelveen


Ook de lokale radio-en televisiezender (RTVA) verhuist er naar toe. De totale verbouwingskosten bedragen 685.000 euro. De historisch vereniging en RTVA huizen momenteel in panden (respectievelijk aan de Notenlaan en de Van Heuven Goedhartlaan) die binnen afzienbare tijd zullen worden gesloopt. Het verhuurbare vloeroppervlak van het pand bedraagt 1.390 vierkante meter. Na de ingrijpende verbouwing zal 780 vierkante meter door de bibliotheek worden gebruikt, 360 meter door de historische vereniging en 250 meter door de lokale radio.

Volgens het raadsvoorstel komt voor de laatste twee instellingen „een en ander min of meer overeen met hun huidige ruimtegebruik." Bij de bouwkundige aanpassingen gaat het in grote lijnen om het plaatsen van scheidingswanden, het splitsen van installaties, het creëren van sanitair en het aanbrengen van specifieke voorzieningen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.