Bijgewerkt: 17 juni 2024

VGB en FloraHolland akkoord over handelstarieven 2010

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
23-11-2009

Bloemenveiling FloraHolland en de Commissie van de Handel Concern van de VGB (Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten) hebben afgelopen donderdag op 10 november 2009 de nieuwe concerntarieven voor de handel voor 2010 vastgesteld.

Met dit akkoord wordt een fusiebelofte (kostenverlaging voor de handel) deels ingelost. FloraHolland en VGB zijn verheugd met het verloop van de onderhandelingen en het feit dat deze op tijd zijn afgerond. Hierdoor kunnen beide partijen de betrokken handel tijdig informeren over de nieuw te hanteren tarieven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

De vlinderorchidee Phalaenopsis is een kamerplant en het wordt ook in Aalsmeer gekweekt en verkocht


De nieuwe tarieven zijn een eerste stap in de destijds afgesproken verlaging van kosten voor collectieve dienstverlening aan de handel met tien procent in de periode 2010-2012. De kostenreductie wordt gerealiseerd door verlaging van de serviceheffing op de exportvestigingen en harmonisatie van zowel het KOA-tarief als de Handelsregeling. Naast de kostenverlaging is een verhoging van de slotplaathuur in Aalsmeer met tien euro goedgekeurd. Daardoor wordt het verschil in slotplaathuur tussen Aalsmeer en Naaldwijk gehalveerd.

Het uniforme basistarief voor KOA wordt 2.600 euro per jaar. Het Aalsmeerse systeem kende al een kortingsregeling; voor het systeem van FloraHolland-oud wordt nu ook een kortingsregeling van kracht. De serviceheffing voor Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg wordt met ± 250.000 euro verlaagd voor zowel boxhouders als niet-boxhouders. De twee oude Handelsregelingen van oud-FloraHolland en Bloemenveiling Aalsmeer worden geïntegreerd tot één Handelsregeling met één staffel. Naast de concerntarieven zijn ook alle vestigingstarieven afgerond.

Ook hebben de veiling en de VGB procesafspraken gemaakt over een aantal nader te bestuderen onderwerpen die kunnen leiden tot nieuwe tarieven of tariefsystemen. Daarbij gaat het onder meer over de harmonisatie stapelwagentarieven, beheerssysteem Deense Containers, transactieheffing, KOA en directe handel.

Over FloraHolland

De coöperatieve bloemenveiling FloraHolland biedt telers en klanten een netwerk van zes (inter)nationale marktplaatsen (Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde), een landelijk opererende bemiddelingsorganisatie (FloraHolland Connect) en een internationaal actieve afdeling Import.

Over VGB

De VGB (Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten) is de brancheorganisatie voor de binnenlandse, importerende en exporterende groothandel in bloemen en planten. Haar leden vertegenwoordigen ruim 65 procent van de omzet in die bedrijfstak.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.