Bijgewerkt: 27 mei 2024

Utrechtse studenten geen partij

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
23-02-2006

Ondanks het feit dat de Amstelveense rugbyers van ARC 1890 enigszins onder druk zijn komen te staan nu de Dukes aan een indrukwekkende opmars bezig zijn, hebben de heren dit weekeinde weer een prima prestatie neergezet. De Utrechtse studenten werden met 12-38 verslagen.

Het halen van de bovenste vier is het primaire doel van coach Erik Hengeveld en zijn manschappen. Tegen USRS, de studenten uit Utrecht die onderaan bivakkeren in de competitie, had ARC 1890 weer ouderwets de controle over de bal . De Amstelveners waren in de eerste helft daarom ook oppermachtig.

Try's, van Tim Platt en Johan van Breda plus de benutte strafkicks van Johan van Breda gaven ARC 1890 al na dertig minuten een verdiende 0-18 voorsprong. Hierna sloop er echter nonchalance in de ploeg waar de dappere Utrechtse studenten van wisten te profiteren; ruststand 12-18.

Een donderspeech van de coach Erik Hengeveld tijdens de pauze deed echter wonderen. USRS kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas. Amstelveen nam het heft in handen en controleerde de bal. De score werd systematisch opgevoerd via Johan van Breda kicks en try's van uitblinker en de terecht tot 'Man of the Match' uitgeroepen Italiaan Davido. Eindstand 12-38.

Amstelveen zit nog volop in de race om de play-offs te halen maar voelt wel de dreiging van de Bossche Dukes in zijn nek. De Amstelveense coach en spelers zijn echter vol vertrouwen om dit klusje te klaren. „Daarna beginnen we weer met een schone lei," is de simpele analyse van de tevreden Amstelveen 1890-coach Erik Hengeveld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.