Bijgewerkt: 25 juni 2024

Utrecht String Quartet in Het Jagthuis

Nieuws -> Cultuur

Bron: Utrecht String Quartet
04-03-2008

Het Utrecht String Quartet is één van de meest gerenommeerde kamermuziek-ensembles van Nederland en geniet internationale faam als een veelzijdig en dynamisch strijkkwartet. Componist Franz Schubert schreef meer dan 15 strijkkwartetten.

Op zondag 16 maart 2008 komen ze samen: het Utrecht String Quartet en Schubert. In Het Jagthuis spelen ze een van zijn latere kwartetten: Rosamunde - wie kent het niet? Het leuke van het Utrechtse kwartet is dat ze ook veel onbekendere werken spelen. Zo doen ze veel onderzoek naar verdwenen of in vergetelheid geraakt repertoire en ook daarvan kunt u iets horen.

String quartet Amstelveenweb
(Foto Joost van Velsen - 2008)

Het Utrecht String Quartet


Naast Schubert staat een strijkkwartet van de Rus Andrei Eshpai op het programma: Concordia discordans, geschreven door Eshpai indachtig Sjostakovitsj. Bij dit concert zal musicoloog Huib Ramaer een toelichting verzorgen. Het Utrecht String Quartet bestaat uit violisten Eeva Koskinen en Katherine Routley, altviolist Joel Waterman en cellist Sebastian Koloski.

Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die ongeveer een uur duurt. In de pauze wordt bij de thee een huisgebakken koek geserveerd waar de doorgewinterde concertbezoeker inmiddels naar uitkijkt.

Reserveren (16 euro per kaart) kan per e-mail via stal@jagthuis.nl  of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur op zondagmiddag 16 maart 2008.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.