Bijgewerkt: 6 juni 2023

Update moordzaak in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
09-12-2014

9 december 2014

Een 34-jarige vrouw is op maandagavond 8 december 2014 op straat doodgeschoten aan de Beeckestijn in Amstelveen. Rond 19 uur 30 werd de vrouw enkele keren beschoten. Zowel buurtbewoners als de hulpdiensten hebben geprobeerd de vrouw te reanimeren, maar zij is ter plekke aan haar verwondingen overleden.

Het slachtoffer is een 34-jarige vrouw uit Amstelveen. De vrouw en haar vriend zijn beiden bekenden van de politie. Politie en OM houden er rekening mee, dat het gaat om een afrekening in het criminele circuit, die verband houdt met eerdere liquidaties en pogingen daartoe in Amsterdam en omgeving. Andere mogelijkheden worden niet uitgesloten.

Vlak na het incident werd een brandende zwarte BMW aangetroffen op de hoek van de Haya van Somerenlaan en de Joke Smitlaan. Op de BMW zaten gestolen kentekenplaten. Door deze brand zijn meerdere auto’s beschadigd. Onderzocht wordt, of het om een vluchtauto gaat.

Getuigenoproep

Een team grootschalige opsporing onderzoekt de zaak. De rechercheurs zijn dringend op zoek naar getuigen die iets van het schietincident of het in brand steken van de zwarte BMW hebben gezien. Daarnaast willen ze graag spreken met mensen die meer weten over de toedracht van dit incident. Getuigen kunnen contact met de politie opnemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.