Bijgewerkt: 2 december 2021

Update: Na de grote brand in wijkcentrum 'De Meent'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen / Amstelveenweb
01-09-2009

Zondagavond 30 augustus 2009 brak rond half negen brand uit in Wijkcentrum De Meent in Amstelveen. Er bevonden zich op het moment van het uitbreken van de brand geen mensen in het wijkcentrum.

De Meent  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De sporen van de brand in het wijkcentrum 'De Meent' zijn goed te zienDe Meent Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2009)

Brand in De MeentDe Meent Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2009)

Brand in De MeentDe Meent Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2009)

Brand in De Meent
De Meent Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2009)

Brand in De Meent


Burgemeester Van Zanen is ten tijde van de brand op locatie geweest, om de betrokkenen een hart onder de riem te steken: “Het is verschrikkelijk dat het wijkcentrum van binnen grotendeels verwoest is. Gelukkig zijn de omliggende scholen behouden gebleven. De gemeente zal waar nodig zorgen voor tijdelijke voorzieningen”.

Kotterer Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Jan Kotterer algemeen directeur van Onderwijsgroep Amstelland, Dolf Veenboer wethouder onderwijs en Johan Zoutberg directeur/bestuurder van de Stichting Cardanus tijdens de persbijeenkomst op 31 augustus 2009 vertellen over de stand van zaken na de verwoestende brand in wijkcentrum 'De Meent'


De waterschade op de basisscholen de Pionier en de Cirkel valt mee. In de Willem Alexanderschool is wel sprake van veel waterschade. Voor de tijdelijke huisvesting van deze leerlingen wordt een oplossing gezocht waarover de ouders uiterlijk dinsdag worden geïnformeerd.

Veenboer  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Wethouder Veenboer: 'Wij hebben in eerste instantie gedacht, dat wij de scholen de Pionier en de Cirkel schoonmaken en de kinderen weer ontvangen, maar nu blijkt, dat er toch enige kans is, dat asbest in het gebouw zit. Wij nemen dus geen risico's en wachten de resultaten van het onderzoek af


Om uit te sluiten dat de gezondheid van de kinderen, ouders en medewerkers in gevaar komt wordt dinsdag 1 september 2009 een onderzoek uitgevoerd naar de aanwezigheid van mogelijke gevaarlijke stoffen, zoals asbest. De scholen blijven daarom dinsdag nog gesloten. De ouders van de kinderen worden door de scholen geïnformeerd over de stand van zaken.

De Meent  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen en Johan Zoutberg directeur van Cardanus in gesprek met een politieman voor het afgebrande wijkcentrum


De gebruikers van wijkcentrum De Meent en de inpandige sportzaal worden vandaag door Cardanus en het Sportbedrijf Amstelveen geïnformeerd. Ook voor deze gebruikers wordt gekeken naar mogelijke alternatieven. Cardanus is al bezig met het verplaatsen van cursussen en activiteiten naar andere locaties. Op de website van Cardanus (www.cardanus.nl ) kunt u lezen, of bellen met het cursusbureau (020-5434544) wat wel en wat niet doorgaat.

De Meent  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Jan van Zanen en Johan Zoutberg worden uitvoerig geïnformeerd over de situatie


Lees ook: Verwoestende brand in wijkcentrum 'De Meent'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS