Bijgewerkt: 27 mei 2024

Unieke schaaksimultaan door Jan Timman en Hans Böhm in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
02-04-2015

Wij dagen u uit mee te spelen in een uniek schaakevent van ongekende omvang. Nooit eerder heeft er in Nederland een schaaksimultaan op deze schaal plaatsgevonden. De partijen worden gespeeld op maar liefst 16 borden met reuzenschaakstukken én tegen twee van Nederlands grootste schakers: Jan Timman en Hans Böhm. Doet u mee?

Dynamisch schouwspel

Schaken is een eeuwenoud spel voor jong en oud, dat mensen verbindt, |de hersenen traint en de mens intellectueel uitdaagt. Het schaken met de reuzenborden op het Stadsplein in Amstelveen levert een dynamisch schouwspel op, dat zowel voor schakers als niet-schakers leuk is om te volgen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Schaakmeesters Jan Timman en Hans Böhm op het Stadsplein van Amstelveen tijdens het denksportevenement op zaterdag 6 september 2008


Uitgelezen kans

Voor schaakliefhebbers is dit een uitgelezen kans om hun krachten te meten met twee legendarische schaakgrootheden. In de ochtend wordt een simultaan gespeeld tegen Jan Timman en in de middag tegen Hans Böhm. 's Ochtends en ’s middags zijn er ook 'Meet & Greet'-sessies met deze schakers.

Inschrijving

Wilt u meedoen? Dan kunt u zich individueel of met een team van maximaal 3 personen per bord opgeven. De kosten voor dit exclusieve event bedragen voor een individu, of team € 125,- (incl. BTW) per bord en per dagdeel. Het staat u geheel vrij om uw deelname middels shirtreclame door een bedrijf te laten sponsoren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Er waren ook veel jongeren, die aan het Denksportevenement meededen


Programma

Schakers van Formaat, zaterdag 30 mei 2015 Stadsplein Amstelveen, 9.30 -12.30 u.  11.00 u.  13.00-16.00 u. 14.30 u. 16 borden van 4x4 meter, koningshoogte 64 cm. Ochtendsessie Jan Timman. Meet & Greet Hans Böhm. Middagsessie Hans Böhm. Meet & Greet Jan Timman. Jan Hendrik Timman (Amsterdam, 14 december 1951) is een Nederlands schaker. Hij behoorde geruime tijd tot de wereldtop en was dicht bij het wereldkampioenschap. Op dit moment speelt hij bij Schaakvereniging Wageningen en in Keulen-Porz.

Hans Böhm (Rotterdam, 15 januari 1950) is een Nederlands schaker en een expert in eindspelstudies. Böhm werd bekend als schaker, schrijver/journalist en presentator en in al deze disciplines heeft hij zich onderscheiden. De wereldschaakbond FIDE gaf hem de titel Internationaal Schaakmeester in 1975. Hij schreef vele losse columns en vaste rubrieken en publiceerde meer dan twintig boeken, over schaken en andere onderwerpen. Sinds 2008 is hij schaakmedewerker van de Telegraaf. In de periode 1970-1985 wordt geschaakt, geschreven en ontwikkelen zich werkzaamheden voor radio en tv. Sinds 1985 is hij ook werkzaam als dagvoorzitter en spreker.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.