Bijgewerkt: 28 november 2021

Uitwisseling jongeren Amstelveen en Villa El Salvador

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen / Wikipedia
04-09-2008

Amstelveen doet mee aan een jongerenuitwisseling. Van 14 tot en met 29 september 2008 komt er een groep van 10 jongeren uit zusterstad Villa El Salvador naar Amstelveen toe.

Van 18 oktober tot en met 2 november gaan 5 leerlingen van het Amstelveen College en 5 leerlingen van het Hermann Wesselink College vervolgens naar Villa El Salvador. Thema van de uitwisseling is jongerenparticipatie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken subsidieert het project in het kader van het programma Xplore en heeft tot doel om het draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking te vergroten.

Salvador Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2004)

Villa El Salvador, Peru


Bij de uitwisseling wordt met name gekeken op welke manier participatie een instrument is in de armoedebestrijding. De jongeren maken gezamenlijk een projectvoorstel met het doel de levensstandaard van de jongeren in Villa El Salvador te verbeteren.

Dit project geeft een nieuwe dimensie aan de stedenband met Villa El Salvador, aangezien een nieuwe generatie wordt betrokken bij ontwikkelingssamenwerking. Andersom leert Amstelveen ook over andere vormen van jongerenparticipatie. Daarnaast vinden er diverse andere gezamenlijke activiteiten plaats, zoals bijvoorbeeld een kookworkshop, een workshop reclamebureau, een bezoek aan jongerencentrum De Bajes en een bezoek aan de Deltawerken.

Website: Villa el Salvador

Villa El Salvador?

Villa El Salvador (VES) is een stedelijk, voornamelijk residentiële wijk aan de rand van Lima, Peru met ongeveer 400.000 inwoners. Het grenst het district Chorrillos aan de oostzijde; de Stille Oceaan op het zuidwesten; Lurín op het zuidoosten; Villa María del Triunfo op de oost-en San Juan de Miraflores op het noorden.

Het begon als een sloppenwijk in de grote, lege zandplaten ten zuiden van Lima in 1970 als gevolg van de urgente behoeften van de huisvesting van immigranten families die hadden de bergen van Peru verlaten. Villa El Salvador is geëvolueerd tot een groot stedelijk gebied. Grotendeels door de inspanningen van haar inwoners, de wijk is voorzien van elektriciteit, water en afvalwater.

Villa El Salvador was de thuisbasis voor de activist María Elena Moyano, die hielp de organisatie van de Federación de Mujeres Popular de Villa El Salvador (Fepomuves), een federatie van vrouwen, die groeide tot de activiteiten, zoals de openbare keukens, gezondheid commissies, de Vaso de Leche programma (Glas melk voor kinderen) en inkomen genererende projecten en commissies voor het basisonderwijs. Moyano werd gedood door leden van het Lichtend Pad, die Villa El Salvador gebruikte als basis in Lima.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS