Bijgewerkt: 20 april 2024

Uitstroom van gymnasium leerlingen is veel groter

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
20-10-2011

Door Henk Godthelp
Henk Godthelp Amstelveen

Nader onderzoek naar de uitstroom van Amstelveense leerlingen die in Amsterdam een categoraal gymnasium bezoeken, heeft aangetoond dat er een veelvoud van het veronderstelde aantal jongeren dagelijks op en neer pendelt.

Globaal ging men ervan uit, dat het om 45 tot zeventig leerlingen zou gaan. Precisering van dat aantal toont aan, dat er 186 Amstelveense jongeren zijn die in Amsterdam op een zelfstandig gymnasium zitten. Ook blijken er 54 uit Ouder Amstel te komen.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Herbert Raat (VVD)


Het leidt tot overtekening, waardoor uit alle gemeenten afvallers onvermijdelijk zijn, hetgeen door betrokkenen als ongewenst wordt ervaren. Het sterkt wethouder Herbert Raat (onderwijs, VVD) in zijn streven in Amstelveen een eigen gymnasium te vestigen, waarmee hij ook uitvoering zou geven een aan motie van de gemeenteraad.

Raat in een brief aan de gemeenteraad: 'KKC, HWC en Amstelveen College hebben aangegeven, dat als de kwaliteiten die zij zeker hebben, beter bekend zijn en positief uitgedragen worden, ouders en leerlingen vaker voor Amstelveen zullen kiezen.

Het college denkt, dat er meerdere redenen zijn en ouders op meer aspecten kiezen. Verder is een breed aanbod van onderwijs van belang voor het vestigingsklimaat en daarmee onze economie.'



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.