Bijgewerkt: 21 juli 2024

Uitstekende start honk- en softbal 2e helft competitie

Nieuws -> Sport

Bron: Rob Smit
20-08-2012

Dit weekend was de zomerstop voor de meeste teams voorbij en konden de honk- en softballers aan de slag in de zinderende hitte. Er werd direct goed gepresteerd. Verdedigend landskampioen heren softbal 1 boekte een belangrijke uit-overwinning bij Spikes in Spijkenisse (8-10) waardoor de eerste plek op de ranglijst weer wat steviger in handen is.

De dames 1 softbal moesten in de degradatie poule uit bij koploper DSS in Haarlem op zaterdag 18 augustus 2012 een dubbele wedstrijd spelen. De eerste wedstrijd werd een onvervalste ‘thriller’, die de dames met 0-1 wisten te winnen achter het zeer sterke pitchen van Danielle Joosten.

softbal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Softballers in actie


De tweede wedstrijd wisten de dames tot de 4e inning ook een 0-0 stand vast te houden, maar konden daarna het verdedigend niet helemaal bolwerken en verloren alsnog met 7-0. Zondags moest echter OOK nog een dubbele wedstrijd thuis ingehaald worden, tegen Roef! uit Moergestel, dat zelf al in de promotie poule speelt, omdat zij leider waren na de 1e helft van de competitie.

De regen was de weekenden voor de zomerstop nog spelbreker. De eerste wedstrijd domineerde de pitcher van de gasten uit Moergestel en behaalde Roef! een 1-6 overwinning. Maar daarna wisten de DVH dames het tij volledig te keren en lieten in de tweede wedstrijd niets meer heel van de pitchers van Roef!, terwijl Danielle Joosten wederom geweldig stond te pitchen. Dat resulteerde in een 8-0 overwinning. Als DVH deze sterke resultaten de komende weken een vervolg kan geven, dan kan handhaving in de Overgangsklasse bewerkstelligd worden.

De mannen van Honkbal 1 waren dit weekend nog vrij, maar honkbal 2 startte met een uitwedstrijd tegen de Terrasvogels in Santpoort Zuid, en noteerden een 0-7 overwinning, achter een ‘no-hitter’ door pitcher Patrick Schuchard. Daarmee houden de heren de eerste plaats stevig in handen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.