Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Uitspraak IJslandse rechter goed voor Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
02-04-2011

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft het op zijn weblog:

Gisteren (1 april 2011) werd bekend, dat gemeenten en provincie voorrang houden bij de verdeling van de boedel van Landsbanki. In 2008 parkeerde het vorig college van B en W € 15 miljoen euro gemeentegeld bij Landsbanki. De uitspraak van de IJslandse rechter is goed nieuws voor Amstelveen.

In februari ben ik samen met afdelingshoofd financiën Jaap Huizenga en andere wethouders naar IJsland geweest om de rechtzaak bij te wonen. De advocaten hadden gevraagd, of vertegenwoordigers van de gemeenten aanwezig kunnen zijn omdat dit wellicht kon helpen. De uitspraak is belangrijk, maar één zwaluw maakt nog geen zomer.

De vlag gaat pas uit in Amstelveen als het geld weer op onze rekening staat. De tegenpartijen zoals grote banken zullen waarschijnlijk in cassatie gaan. Pas als het geld weer op onze rekening staat, zijn we echt zeker. Geld overigens, dat we hard nodig hebben voor de bouw van nieuwe scholen, sport en veiligheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.